Την κεντρική εκδήλωση των Καπετανιδείων με θέμα «Νίκος Καπετανίδης - Χράντ Ντίνκ. Οι Απόστολοι της Αλήθειας και Αναγνώρισης» διοργανώνει ο Σύλλογος Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στις 18.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Με ανακοίνωσή του Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, αλλά και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονία, στην κεντρική εκδήλωση των Καπετανιδείων, σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, που  θα λάβει χώρα Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου, Α1, Θεσσαλονίκη 546 36. Ώρα έναρξης 18.00.

Σε ένα αφιέρωμα στην ζωή, δράση και θυσία του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη. Καθώς και στην ηρωική μορφή του Αρμενίου δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας Agos, Χραντ Ντινκ, αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Τουρκικό κράτος, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2007 στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόγραμμα εκδήλωσης «Νίκος Καπετανίδης - Χράντ Ντίνκ. Οι Απόστολοι της Αλήθειας και Αναγνώρισης».

Χαιρετισμοί επισήμων.

Τιμητικές βραβεύσεις στην δημοσιογραφική κοινότητα για την απόφαση της να κηρύξει την 21η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα Νίκου Καπετανίδη για την Ελληνική Δημοσιογραφία.

Εκπρόσωπο Διοικητικού Συμβουλίου ΠΟΕΣΥ.

Εκπρόσωπο Διοικητικού Συμβουλίου  ΕΣΗΕΑ.

- Εκπρόσωπο Διοικητικού Συμβουλίου ΕΣΗΕΜΘ.

Ομιλητές:

Κώστας Καπετανίδης, συγγραφέας, απόγονος του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη. «Σύνοψη δράσης, θυσίας και κληρονομιάς του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη».

Χρήστος Γαλιλαίας, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος «Η θυσία του Χράντ Ντίνκ για την Αλήθεια και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας του λαού της Αρμενίας από τους Τούρκους».

Συντονιστής: Αιμίλιος Σαπρανίδης δημοσιογράφος ΕΡΤ 3.

Χορηγοί επικοινωνίας. Εφημερίδα: Εύξεινος Πόντος. e-pontos. PapMedia.