Την τελευταία του πνοή άφησε στη Γερμανία ο Λάζαρος Καλτσίδης, με καταγωγή από την Τριανταφυλλιά Σερρών και στέλεχος του ποντιακού και ομογενειακού κινήματος στην περιοχή της Στουτγάρδης σε ηλικία 63 ετών, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου 2023, στο σπίτι του στο Τύμπινγκεν από ανακοπή καρδιάς.

Ο Λάζαρος Καλτσίδης, οικονομικός μετανάστης από την Ελλάδα, έφυγε για να βρει καλύτερη τύχη στη Γερμανία και ζούσε στο Τύμπινγκεν με την οικογένειά του και είχε ενεργό συμμετοχή στα ποντιακά πράγματα, στη δημιουργία του ποντιακού συλλόγου “Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και περιχώρων Η ΡΩΜΑΝΙΑ” από το 1990 και υπήρξε κατά καιρούς μέλος του διοικητικού συμβουλίου, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις δράσεις του ποντιακού ελληνισμού στην περιοχή της Βάδης Βυρτεμβέργης.

Ταυτόχρονα συμμετείχε ενεργά και στα ομογενειακά πράγματα και στους συλλόγους γονέων της ομογένειας.

STOUTGARDI.ENOSI.PONTION.ROMANIA.SIMA.125.26.12.2017

Ο Λάζαρος Καλτσίδης, υπήρξε από τους δημιουργούς και υπηρέτησε για χρόνια την Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων Η ΡΩΜΑΝΙΑ

Ο Λάζαρος Καλτσίδης, ήταν παντρεμένος με την Ανθή και είχε τέσσερα παιδιά, την Ζωή, την Όλγα, την Ελένη και τον Κωνσταντίνο, γαμπρούς και έξι εγγόνια και ευτύχησε να δει την οικογένειά του να μεγαλώνει με αγάπη και ομόνοια.

Μάλιστα του χρόνου θα συνταξιοδοτούνταν και προετοίμαζε την επιστροφή του στην Τριανταφυλλιά Σερρών.

Οι φίλοι και συμπατριώτες του Λάζαρου Καλτσίδη, που ζουν στην Γερμανία, θα πουν το ύστατο χαίρε στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Reutlingen.

Η κηδεία του Λάζαρου Καλτσίδη, θα γίνει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11 το πρωί στην εκκλησία του χωριού του στην Τριανταφυλλιά Σερρών.

Με ανακοίνωσή της η οικογένεια του Λάζαρου Καλτσίδη, ανέφερε πως “θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για τις ευχές συμπαράστασης όλων σας στο πένθος της οικογένειας μας, για την εκδημία του πολυαγαπημένου μας Λάζαρου Καλτσίδη.

Εν συνεχεία να σας ενημερώσουμε ότι όσοι επιθυμούν να πουν το ύστατο χαίρε στον εκλιπόντα στην Γερμανία, ότι η σορός θα βρίσκεται την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 στις 12.00 το μεσημέρι στον ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Reutlingen.

Επίσης ενημερώνουμε ότι η εξόδιος ακολουθία, και η ταφή θα γίνει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11.00 το πρωί στην ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντα την Τριανταφυλλιά Σερρών. Εκ της οικογένειας”.

Ανακοίνωση για την απώλεια του Λάζαρου Καλτσίδη, εξέδωσε ο σύλλογος στον οποίο υπηρέτησε για χρόνια, η “Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων Η ΡΩΜΑΝΙΑ”.

ROMANIA.STOYTGARDH.KALTSIDIS.LAZAROS

Η εφημερίδα ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ και το site http://www.efxinospontos.gr/ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λάζαρου Καλτσίδη, ο οποίος ήταν αφοσιωμένος στην μεταλαμπάδευση της παράδοσης και του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου στη νέα γενιά των ομογενών της Γερμανίας, για να μην χάσουν την επαφή τους με τον πολιτισμό που έφεραν οι πρόγονοι μας από τον αλησμόνητο Εύξεινο Πόντο.