Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στα γραφεία της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, όπου συζητήθηκαν η εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όπως και η προετοιμασία της 17ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας και του 17ου Πανελλαδικύ Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφεται από τον πρόεδρο Γεώργιο Βαρυθυμιάδη και την γενική γραμματέα  Αθηνά Σωτηριάδου, «σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, παρουσία μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου του Σ.ΠΟ.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε μεταξύ άλλων η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η προετοιμασία της 17ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας καθώς και του 17ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Ακόμη τα μέλη του Δ.Σ. συζήτησαν και ενημερώθηκαν για θέματα επικαιρότητας.

Με απόφαση του συμβουλίου, η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων».