Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» - Κέντρο Εθνομουσικολογίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023 και ανοίγει τις ολοκαίνουργιες Αποθήκες του για να υποδεχτεί τους φίλους του σε μια συνάντηση στους δυο πιο σημαντικούς χώρους του: στην Έκθεση και τις Αποθήκες.

Με αφορμή τη λειτουργία των νέων αποθηκευτικών χώρων για τα μουσικά όργανα, με καινούργιο εξοπλισμό και οργάνωση και με πρωταγωνιστές τους αφανείς ήρωες των μουσείων, τους Συντηρητές, θα ανακαλύψουμε τις εργασίες και τις διαδικασίες που πραγματοποιούνται πίσω από τα φώτα της Έκθεσης για τη φροντίδα και τη διατήρηση των μουσικών οργάνων. Και βέβαια έχουμε να μάθουμε πολλά και για τη φροντίδα και διατήρηση των δικών μας μουσικών οργάνων ή και αγαπημένων πραγμάτων!

Στο πλαίσιο της δράσης, στις 19:30, στον κήπο του Μουσείου, θα πραγματοποιηθεί μουσικό στιγμιότυπο όπου τα λαϊκά κρουστά όργανα, ντέφια, σείστρα, κύμβαλα, νταούλι, νταχαρές κ.ά. θα συνομιλήσουν μεταξύ τους και θα συστηθούν στο κοινό με τις οδηγίες του μουσικού Μιχάλη Κλαπάκη.

Συμμετέχει η ομάδα κρουστών του Περιφερειακού Τμήματος Παπάγου - Χολαργού του Λυκείου των Ελληνίδων.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  («Ανοιχτές αποθήκες»).

Χώρος: Διογένους 1-3 και Λυσίου 9, Πλάκα, Αθήνα.

Χρόνος: Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, 17:00 -19:30