Την αξιολόγηση έργων του μαθητικού διαγωνισμού «Μνήμη και Γνώση, γέφυρες που ενώνουν: Γνωρίζοντας την ιστορία της πόλης μου», στην οποία υπήρχαν 28 συμμετοχές από οκτώ σχολεία του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, πραγματοποίησε η Κριτική Επιτροπή που συνεδρίασε στην Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης.

Συγκεκριμένα, συνεδρίασε το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 και ώρα 18:00 στην έδρα της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης (Πόντου 1, Αργυρούπολη) η Κριτική Επιτροπή για την αξιολόγηση των έργων του μαθητικού διαγωνισμού «Μνήμη και Γνώση, γέφυρες που ενώνουν: Γνωρίζοντας την ιστορία της πόλης μου». Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με αδιαμφισβήτητη επιτυχία, καθώς η Επιτροπή έλαβε προς αξιολόγηση 28 συμμετοχές από 8 Σχολεία του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Τα έργα των μαθητών αξιολογήθηκαν από εξαμελή Κριτική Επιτροπή, η σύνθεση της οποίας υπήρξε η ακόλουθη:

ARGYROYPOLH.DIAGONISMOS.MATHITES.20.5.2023 1

Εκ μέρους του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης ο Νικοθώδης Ευάγγελος Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης και η Θεοδώρου Κορίνα (Κυριακή) Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών ο Παυλίδης Αντώνης Πρόεδρος και η Χαριτίδου Γεωργία Γενική Γραμματέας (και Γενική Γραμματέα της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών).

Εκ μέρους της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης ο Ιορδανίδης Ηλίας Πρόεδρος και ο Καρεπίδης Ιωακείμ μέλος.

Η Επιτροπή, αφού εξέτασε προσεκτικά όλα τα έργα των μαθητών, κατέληξε στη βράβευση των έργων ανά εκπαιδευτική βαθμίδα.

Δημοτικό: 1ο Βραβείο στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού για το ποίημα «Θα σας πω μιαν ιστορίαν».

Γυμνάσιο: Η Επιτροπή ισοψήφησε και το 1ο βραβείο απονέμεται από κοινού: στο 1ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης για το θεατρικό έργο «Το Σεντούκι» και στο 2ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης για το ντοκιμαντέρ «Από την Αργυρούπολη του Πόντου στην Αργυρούπολη Αττικής» των μαθητών Δήμα Μιλτιάδη και Καρεπίδου Χρυσής.

Λύκειο: 1ο Βραβείο στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Αργυρούπολης για τα έργα: «Η ατίμωση» της μαθήτριας Αρώνη Ελευθερίας, «Η αναβίωση της Ιστορικής μνήμης» της μαθήτριας Φυλακτού Θεοδώρας και το διήγημα «Τα παιδιά της προσφυγιάς» του μαθητή Πετρόπουλου Κωνσταντίνου.

Η βράβευση των μαθητών και των σχολικών μονάδων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, στις εκδηλώσεις «Σταυρίτες» που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης.

Η ακριβής ημερομηνία και ώρα, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την εκδήλωση, θα συγκεκριμενοποιηθούν μέσω πρόσκλησης εκ μέρους της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης που θα ακολουθήσει.

Βεβαιώσεις συμμετοχής θα λάβουν όλοι / ες οι μαθητές / τριες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης ευχαριστεί όλους όσοι υποστήριξαν την πραγματοποίηση του διαγωνισμού και ιδιαίτερα τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών, την Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δ΄ Αθήνας, τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της πόλης μας και δίδει τα συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους.