«Σήμερα, επιλέγουμε να ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό μονοπάτι. Όχι εκείνο του φόβου, του εξτρεμισμού και της διχόνοιας, αλλά της ελπίδας, της μετριοπάθειας και της ενότητας. Βαδίζουμε μαζί στο μονοπάτι που χάραξαν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, οι δύο αυτοί σπουδαίοι ηγέτες το 1934, μετά από χρόνια βίας και αιματοχυσίας δώσανε τα χέρια, και ο Βενιζέλος πρότεινε τον Ατατούρκ για Νόμπελ Ειρήνης. Επιλέγουμε την ειρήνη και τη φιλία. Συνειδητά και ξεκάθαρα».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στα εγκαίνια του πάρκου στην Πόλη την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, και συμμετείχαν και οι δήμαρχοι από τις πόλεις Πούλα της Κροατίας, Σεράγεβο και Λάκτασι της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Σόφια, Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ), Σβίλενγκραντ  και Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας.

Σε βίντεο που έδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του, οι οποίες στιγματίστηκαν από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) με σχετική ανακοίνωσή της.

Από το 3.30 λεπτό οι επίμαχες δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη για τον Μουσταφά Κεμάλ πασά.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) στο ακόλουθο Link

http://www.efxinospontos.gr/eidiseis/8582-antidrasi-poe-gia-tis-diloseis-tou-kosta-bakogianni-kai-tou-ekrem-imamoglou