Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, η τρίτη φάση του Φεστιβάλ παραδοσιακού παιδικού παιχνιδιού, που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς στα πλαίσια του επετειακού προγράμματος για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή «ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 1922 - 2022 Μια θάλασσα μνήμες… και γινήκαμε όλοι ένα».

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παραδοσιακά παιχνίδια των Αλησμόνητων Πατρίδων σε τρεις φάσεις.

Η πρώτη περιλάμβανε την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για παραδοσιακά παιχνίδια εκείνης της εποχής κι εκείνης της περιοχής.

Στη δεύτερη φάση οι εκπαιδευτές του Μουσείου Σχολικής Ζωής και εκπαίδευσης επισκέφτηκαν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τις βιβλιοθήκες και μίλησαν για τα παιχνίδια που είχαν ως παιδιά οι πρόγονοί μας.

Η τρίτη και τελευταία φάση του φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και ώρες 18:00 - 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», όπου οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, θα παρουσιάσουν όσα με ενθουσιασμό διδάχτηκαν.

«Τα παιδιά παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το πρόγραμμα και ήρθαν σε επαφή με   δημιουργικά παιχνίδια των αλησμόνητων πατρίδων, τα οποία ενεργοποιούν την φαντασία και την κίνηση και ενισχύουν την κοινωνικότητα. Ελπίζω να συνεχιστεί το πρόγραμμα αυτό και μετά το πέρας της φετινής επετειακής χρονιάς», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Αθανάσιος Γιαννακός.