Την λήξη των μαθημάτων ποντιακής διαλέκτου, με την απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης, και με ποντιακό παρακάθ’ με τραγούδια, χορούς και ποντιακά εδέσματα, ανακοίνωσαν οι Ενώσεις Ποντίων Βριλησσίων «Οι Τραντέλληνες» και Μελισσίων.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Ποντίων Βριλησσίων «Οι Τραντέλληνες» και Μελισσίων, την οποία υπογράφουν οι πρόεδροι Τάσος Χονδροματίδης και Κώστας Τομπουλίδης, «οι Ενώσεις Ποντίων Βριλησσίων «Οι Τραντέλληνες» και Μελισσίων, ανακοινώνουν τη λήξη των μαθημάτων της ποντιακής διαλέκτου του πρώτου κύκλου, που είχαν ξεκινήσει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Με την ευκαιρία αυτή, συνδιοργανώνουν εκδήλωση στον αύλειο χώρο της Ένωσης Ποντίων Βριλησσίων το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 και ώρα 20.00, στην οποία, εκτός των άλλων, θα απονεμηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης των μαθημάτων, ενώ θα ακολουθήσει ποντιακό παρακάθ’ με τραγούδια, χορούς και ποντιακά εδέσματα.

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά, ενώ δίδαξε, εθελοντικά, ο εκπαιδευτής της ποντιακής διαλέκτου και Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, Αντώνης Παυλίδης, με βάση το πρόγραμμα που εκπόνησε ο Σύνδεσμος. Πρόθεση των δύο ενώσεων είναι η συνέχιση των μαθημάτων το Φθινόπωρο».