Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου παρουσίασαν το μεσημέρι της Τρίτης 10 Μαΐου 2022, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, σε κοινή συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Καλαμαριάς.

KALAMARIA.PATRIARXHS.SYNENTEFXI.TYPOY.10.5.2022.IMG 9911 2

Στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Καλαμαριάς 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα φτάσει στην Καλαμαριά την Κυριακή 29 Μάϊου 2022 και θα ακολουθήσει ένα γεμάτο πρόγραμμα από επισκέψεις και εκδηλώσεις τόσο στον Δήμο Καλαμαριάς, όσο και στον Δήμο Θερμαϊκού.

IOYSTINOS.MHTROPOLITHS.NEAS.KRHNHS.KALAMARIAS.10.5.2022.IMG 9890

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος 

Στην αρχή της συνέντευξης τύπου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ανέφερε ότι είναι σημαντικό που ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος έρχεται για πρώτη φορά για τόσες ημέρες σε ένα πλούσιο πρόγραμμα και θα είναι ευλογία για τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως να έρθουν και να συνυπάρξουν μαζί τους για τέσσερις ημέρες σε όλες τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί. Γιατί πρόκειται για έναν Ιεράρχη ο οποίος είναι απλός και ταυτόχρονα χαίρει της εκτίμησης της πολιτικής ηγεσίας στην Ευρώπη και στην Αμερική, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

DARDANANELHS.GIANNHS.DHMARXOS.KALAMARIAS.10.5.2022.IMG 9924

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης

Όπως είπε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, στη συνέντευξη τύπου η οποία έγινε από κοινού με τον δήμαρχο Θερμαϊκού και τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, στο γραφείο του στην Καλαμαριά, «σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα το οποίο αφενός δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να πάρει την ευλογία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, και αφετέρου δίνει τη δυνατότητα σε μας να δείξουμε τι υπάρχει στους δήμους μας. Νομίζω ότι γίνεται ένα συνδυασμός ανάδειξης πολιτισμού, προσφυγιάς και περιβαλλοντικών θεμάτων, πάντα με τη θρησκευτική κατάνυξη που υπάρχει και την ευλογία που συνοδεύει την έλευση του Πατριάρχη μας».

TSAMASLHS.GIORGOS.DHMARXOS.THERMAIKOY.10.5.2022.IMG 9904

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής 

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, από την πλευρά του, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στην ξενάγηση που θα γίνει στον Οικουμενικό Πατριάρχη από θαλάσσης, προκειμένου να ευλογήσει τον Θερμαϊκό, που «είναι όλη η Θεσσαλονίκη» όπως είπε με έμφαση, ενώ ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να τον πλησιάσουν, να λάβουν την ευχή του και να ακούσουν τους σοφούς λόγους του», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τους δύο δήμους, έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυναν οι δήμαρχοι με τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, σε ταξίδι που πραγματοποίησαν πριν λίγο καιρό, γι’ αυτό το σκοπό στο Φανάρι, στην Κωνσταντινούπολη.