Τον δεύτερο κύκλο μαθημάτων Ποντιακής Διαλέκτου, διοργανώνει η Ποντιακή Νεολαία Ευρώπης, με την καθηγήτρια φιλολογίας και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου, Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, D. Ed. στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας.

Τα μαθήματα είναι δωρέαν και πραγματοποιούνται στην ελληνική γλώσσα. Το υλικό, ωστόσο, μεταφράζεται και στα γερμανικά και στα αγγλικά, όπως και η ερμηνεία γραμματικών και συντακτικών όρων, για να είναι προσαρμοσμένα στις γλωσσικές ανάγκες των νέων της διασποράς.

Τα μαθήματα ξεκινούν την Πέμπτη 12 Μαίου 2022 και θα παραδίδονται κάθε Πέμπτη μέχρι τις 30 Ιουνίου στις 19.30 ώρα Γερμανίας (20.30 ώρα Ελλάδος) για το πρώτο τμήμα και στις 20.30 ώρα Γερμανίας (21.30 ώρα Ελλάδας για το δεύτερο τμήμα.

KONSTANTINIDOY.ARXONTOYLA.IMG 3644

Η Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου 

Μια αξιόλογη προσπάθεια από τους νέους της Ομοσπονδίας της Ευρώπης, που εκεί στην ξενιτειά κρατάνε συντροφιά με τις ρίζες των αλησμόνητων πατρίδων του Πόντου, στη γλώσσα του παππού και της καλομάνας. Ένα ταξίδι, στην Ποντιακή Διάλεκτο, στην πιο κοντινή στην αρχαία ελληνική γλώσσα, που διατήρησαν οι πρόγονοί μας ανά τους αιώνες και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά μέχρι και τα δικά μας χρόνια.