Απολογιστική τακτική γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο μορφωτικό πολιτιστικό σύλλογο Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα», όπου το διοικητικό συμβούλιο απολογήθηκε ενώπιον των μελών του.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στις 11.30 το πρωί έγινε η γενική συνέλευση του ΜΠΣ Μεσαίου Θεσαλονίκης «Νέα Κοτύωρα», με θέματα ισολογισμός - απολογισμός από 22-3-2015 έως 31-12-2015, η έκθεση πεπραγμένων για το ίδιο διάστημα και η έγκριση του προϋπολογισμού για το 2016.

Πριν συζητηθούν αυτά τα θέματα η γενική συνέλευση εξέλεξε πρόεδρο και γραμματέα, τους Σάββα Φ. Φωτιάδη και γραμματέα την Σοφία Θ. Αμανατίδου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της γενικής συνέλευσης έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Θεόδωρο Αμανατίδη να απολογηθεί για τα πεπραγμένα της χρονιάς. Ο πρόεδρος παρουσίασε τον ισολογισμό - απολογισμό και την έκθεση πεπραγμένων και η εξελεγκτική επιτροπή με πρόεδρο τον Χαράλαμπο Γ. Μαρμαρίδη διάβασε την έκθεση της επιτροπής στα μέλη. Τα μέλη αφού άκουσαν την παρουσίαση που έκανε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για τα πεπραγμένα και τον πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής, ομόφωνα απάλλαξαν το Διοικητικό Συμβούλιο από κάθε ευθύνη. Κατόπιν ψηφίστηκε και ο προϋπολογισμός του 2016.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Θεόδωρος Αμανατίδης έδωσε την παραίτηση του στον πρόεδρο της γενικής συνέλευσης και η συνέλευση έκανε δεχτή την παραίτηση αυτή και επειδή άλλα δύο διοικητικά μέλη έδωσαν προφορική παραίτηση η γενική συνέλευση αποφάσισε να πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα εκλογών την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 και ώρα 11.30 το πρωί.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Μεσαίου με τα εξής θέματα: Ισολογισμός - απολογισμός τριμήνου Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2016. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής και εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής. Εάν δεν υπάρξει απαρτία η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επομένη Κυριακή 10 Απριλίου στον ίδιο τόπο και χρόνο.

Ο σύλλογος Μεσαίου «Νέα Κοτύωρα» για δηλώσεις αμφισβήτησης της ελληνικότητας του ποντιακού ελληνισμού

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του μορφωτικού πολιτιστικού συλλόγου Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Νέα Κοτύωρα» με ανακοίνωσή τους «καταδικάζουν δηλώσεις που αμφισβητούν την ελληνικότητα του ποντιακού ελληνισμού».

Επίσης στην ίδια με ανακοίνωσή καταδικάζουν «όσους αμφισβητούν την ελληνικότητα της ποντιακής διαλέκτου που είναι η μοναδική στην Ελλάδα που έχει τόσες πολλές λέξεις της αρχαίας ιωνικής γλώσσας απ’ όπου κι αν προέρχονται».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ας πάνε λοιπόν όσοι αμφισβητούν, να διαβάσουν και κανένα βιβλίο που έχουν γράψει τόσοι διακεκριμένοι Πόντιοι συγγραφείς και να μάθουν, δεν είναι και τόσο κακό», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Αμανατίδης.