Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ο λυράρης και τραγουδιστής Γιώργος Ακριτίδης, από το χωριό Γερακαριό του νομού Κιλκίς, ο οποίος είχε διαγράψει επαγγελματική πορεία στο ποντιακό τραγούδι στις αρχές του 1970, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Ακριτίδης, άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 στο Γερακαριό Κιλκίς και την επομένη την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στις 2 το μεσημέρι, εψάλη η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Γερακαριού Κιλκίς.

Το πρώτο του επαγγελματικό ξεκίνημα ο Γιώργος Ακριτίδης, το πραγματοποίησε στο ποντιακό τραγούδι στις αρχές του 1970, στο ποντιακό κέντρο «Πρόσφυγας» στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολούθησε εμφανίσεις στο ποντιακό κέντρο «Μπουάτ» και «Κορτσόπον» Θεσσαλονίκης. Μετά από τις επιχημένες παρουσιάσεις του στη Θεσσαλονίκη κατέβηκε στην στο κέντρο «Φάρος» της Αθήνας.

AKRITIDIS.GIORGOS.LYRARHS.GERAKARIO.KILKIS1

Στη συνέχεια ο Γιώργος Ακριτίδης, αποσύρθηκε στο χωριό του το Γερακαριό Κιλκίς, όπου συνέχισε να προσφέρει στην ποντιακή παράδοση και υπήρξε μέλος και φίλος του πολιτιστικού συλλόγου Γερακαριού.

Με πληροφρίες από τον Μαχητή Κιλκίς, http://maxitis.gr/