Εισήγηση από τον ιστορικό Στέφανο Σκαρμίντζο με θέμα «Ο Πυρρίχιος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα», διοργανώνει η Πυρρίχιος Ακαδημία στα πλαίσια του νέου κύκλου διευρυμένων διαδικτυακών συναντήσεων της για το 2021, την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 η οποία θα μεταδοθεί διακτυακά.

Ο Στέφανος Σκαρμίντζος έχει πτυχίο BSc Πληροφορικής και Master στη Στρατιωτική Ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton. Κατοικεί στην Αθήνα και εργάστηκε σαν σύμβουλος επιχειρήσεων για διάφορες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες.

Ασχολείται με την ιστορική αναβίωση της Αρχαιότητας από το 2006, του Μεσαίωνα από το 2012 και του ΒΠΠ από το 2017.

Ως ιστορικός σύμβουλος συλλόγων ιστορικής αναβίωσης έχει συμμετάσχει στην παραγωγή ντοκυμαντέρ όπως του BBC “WHO WERE THE GREEKS”. Δίνει διαλέξεις για ιστορικά θέματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αρθρογραφεί για ελληνικά και διεθνή ιστορικά έντυπα.

Έχει συγγράψει οδηγό ιστορικής αναβίωσης για αρχαίους Έλληνες πολεμιστές αγγλιστί. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ακαδημαϊκές επιθεωρήσεις όπως του Πανεπιστημίων του PUŁTUSK το 2013, της Κατάνης το 2014 και της Βαρσοβίας το 2016. Υπήρξε ανάμεσα στο 5% των κορυφαίων ερευνητών του 2016 σύμφωνα με τον ιστότοπο “Academia.edu”.

Οι κύριοι τομείς που μελετά ειναι τα αρχαία Ελληνικά επίσημα ασπίδων, Βυζαντινή στρατιωτική τέχνη και εραλδική. Μελετά και εκπαιδεύεται στις Ιστορικές Ευρωπαϊκές Πολεμικές Τέχνες με τον Α.Ο. «Ακαδημία Οπλομαχίας» και διατελεί επίσης Ιστορικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών.

Ασχολείται με την πειραματική αρχαιολογία ως μέλος του γερμανικού συλλόγου ιστορικών μελετών «ΕΤΑΙΡΟΙ» και ερευνά την χρήση των ιστορικών αγχέμαχων όπλων με την συνδρομή των εκπαιδευτών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών. Είναι μέλος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος. Επίσης συνεργάζεται με το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στην παρουσίαση ιστορικών αναπαραστάσεων σχετικών με την νεότερη ελληνική ιστορία.

Online: us02web.zoom.us

Κυριακή στις 6:30 μ.μ. UTC+02