Με ομιλία του Γιάννη - Βασίλη Γιαϊλαλί (Παρχαρίδη), με θέμα «η μεταμόρφωση ενός Τούρκου φασίστα σε Έλληνα ακτιβιστή», συνεχίζεται την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 στις 20.30, η 16η διαδικτυακή εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού, η οποία μεταδίδεται δωρεάν μέσω της πλατφόρμας zoom.

Όπως λέει ο ίδιος ο Γιάννης - Βασίλης Γιαϊλαλί (Παρχαρίδης, πήγε να πολεμίσει τους Τούρδους στο Κουρδιστάν, πιάστηκε όμως αιχμάλωτος και από τον όγδοο μήνα της αιχμαλωσίας του άρχισε να μετατρέπεται σε αρνητή του πολέμου και ακτιβιστή της ειρήνης, πρωτοπόρο για την αναγνώριση των εγκλημάτων του φασιστικού τουρκικού κράτους εναντίον του Ελληνικού, Αρμενικού, και Κουρδικού λαού, γνωρίζοντας πλέον ότι είναι Έλληνας. Με την απελευθέρωσή του άλλαξε το όνομά του από Ιμπραήμ σε Γιάννης – Βασίλης.

NIKAIA.KORYDALLOS.GIAÏLALI.AFISA.5.3.2021

Ο Γιάννης – Βασίλης, μαζί με τη σύντροφό του Μεράλ Γκεϊλανί, έρχονται πολλές φορές αντιμέτωποι με την τουρκική δικαιοσύνη με αποκορύφωμα την φυλάκισή του για περισσότερο από 1,5 χρόνο σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Ελατζίκ με την κατηγορία της υποκίνησης σε τρομοκρατική δραστηριότητα και της προτροπής σε ανυπακοή των νόμων, λόγω της δράσης του για Ελευθερία στο Κουρδιστάν και για προσβολή του Κεμάλ και του Ερντογάν, εξαιτίας της αρθρογραφίας του για τη Γενοκτονία των Ελλήνων.

Στις 29 Ιανουαρίου 2018, ο Γιάννης - Βασίλης μετά από την φυλάκισή του στις τουρκικές φυλακές έρχεται παράνομα στην Ελλάδα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου και τίθεται σε καθεστώς διεθνούς προστασίας, (πολιτικό άσυλο).

Ο σύνδεσμος για την εισήγηση είναι: https://us02web.zoom.us/j/3488452649 και θα είναι ενεργός από τις 20:20.

*Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα τουρκικά και θα υπάρχει απευθείας μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.