Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας, «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» τιμώντας τη μνήμη της συμπολίτισσας μας, Ποντιακής καταγωγής Θεανώς Αντωνιάδου Μουσδελεκίδου, Ιεραποστόλου και με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο της, 3 Μαρτίου, παρουσίασε αφιέρωμα με το έργο και τη δράση της στο ιεραποστολικό κλιμάκιο Κολουέζι του Κονγκό, όπου άφησε και τη τελευταία της πνοή.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Ιωάννης Γαβριηλίδης και η γενική γραμματέας Πηνελόπη Κιοσκερίδου, «ο Σύλλογος είχε σκοπό να πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση, δεδομένου όμως της κατάστασης που βιώνουμε περιορίστηκε στο διαδικτυακό αφιέρωμα. Η Θεανώ Μουσδελεκίδου γεννήθηκε το 1928 στην Έδεσσα. Οι γονείς της ήρθαν από τον Πόντο (Αμάσεια και Μπάφρα).

Μετά το θάνατο του συζύγου της αφιέρωσε τη ζωή της, σε κοινωνικό έργο στην Έδεσσα και στη συνέχεια για 33 χρόνια στην Αφρική, σε Ιεραποστολικό κλιμάκιο. Αγαπούσε πολύ τη πατρίδα, την αλησμόνητη πατρίδα αλλά και την Ελλάδα, τη Μακεδονία, την Έδεσσα.

Το έργο και τη δράση της στο βίντεο που ακολουθεί».