Τα 40 χρόνια λειτουργίας του με την επωνυμία, Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, αναμένεται να γιορτάσει σε μια μεγάλη συμβολική εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα τελετών της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.

 

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών, προϋπήρχε και πριν από περίοδο της δικτατορίας, η οποία και τον έκλεισε όπως όλους τους εθνικοτοπικούς συλλόγους, και επαναλειτούργησε την μετά την πτώση της χούντας.

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών, είναι ένας από τους σημαντικότερους και παλαιότερους συλλόγους στην Ελλάδα συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια λειτουργίας με την επωνυμία αυτή. Με αφορμή αυτό το γεγονός, προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του σε μια εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί διαχρονικά η δράση του Συλλόγου και θα εκτεθούν φωτογραφίες, παλαιά βιβλία πρακτικών και μελών, αφίσες κτλ.

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται και θα μιλήσουν για τη θητεία τους, μέλη του συλλόγου και διατελέσαντες πρόεδροι από την ίδρυσή του έως σήμερα.
Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, «παρακαλεί όλα τα παλαιά και νέα μέλη να ενημερώσουν γνωστούς και φίλους που υπήρξαν μέλη του συλλόγου για την εκδήλωση και να παρευρεθούν».

Μετά το τέλος της πανηγυρικής εκδήλωσης στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσει γλέντι στα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό Πετροπουλακιδών στο κέντρο της πόλης και όπως λένε οι φοιτητές μας «Ν 'αϊλί που 'κι θα ευρίεται!».