Καταδικάζει η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ), τον προπηλακισμό του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, ενώ ταυτόχρονα ζητεί από τον πρωθυπουργό να παραιτήσει από υπουργό Παιδείας τον Νίκο Φίλη.

Η ανακοίνωση της ΔΙΣΥΠΕ, είναι η ακόλουθη: «Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε) καταδικάζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον προπηλακισμό του Βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου από ακραία στοιχεία στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στην Πλατεία Συντάγματος.

Στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε) για το συγκεκριμένο θέμα  και καλεί όλες τις ομοσπονδίες μέλη της αλλά και όλους τους Έλληνες (το  θέμα της Γενοκτονίας δεν είναι μόνο ποντιακό, είναι ελληνικό και πανανθρώπινο) να συμμετάσχουν όλοι μαζί  στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015  στις 16:00 που οργανώνει η Π.Ο.Ε  στην Πλατεία Αριστοτέλους απέναντι από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ζητούμε για μια ακόμη φορά από τον Πρωθυπουργό της χώρας να παραιτήσει τον κ.Φίλη από Υπουργό Παιδείας, διότι ο κ.Φίλης με τις ανιστόρητες, επικίνδυνες και απαράδεκτες δηλώσεις του για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου την  οποία  ουσιαστικά αρνείται,  προσβάλει βάναυσα τους 353.000 νεκρούς μας, τους απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας, τη νεολαίας μας, τη Διεθνή Ένωση Ακαδημαϊκών για την μελέτη των Γενοκτονιών, το Ελληνικό Κοινοβούλιο του 1994 και όλα τα κοινοβούλια των ξένων κρατών που αναγνώρισαν την Γενοκτονία μέχρι σήμερα. Απόδειξη του τεράστιου ολισθήματος του Υπουργού κ.Φίλη είναι οι πανηγυρισμοί που κάνουν οι γείτονες Τούρκοι για τις δηλώσεις του σχετικά με την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζει ο κ.Φίλης ότι η άρνηση μιας Γενοκτονίας είναι η τελευταία πράξη της Γενοκτονίας η οποία και  ανοίγει μια κερκόπορτα για την πραγματοποίηση και άλλων Γενοκτονιών.

Τέλος δηλώνουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με την ίδια ένταση μέχρι της τελικής  μας δικαίωσης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΙΣΥΠΕ.