Κάθε μορφή βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται καταδικάζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με αφορμή τους προπηλακισμούς σε βάρος του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου, και κάνει λόγο για προβοκάτσια σε βάρος μιας οργανωμένης και ειρηνικής συγκέντρωσης των Ποντίων και προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης.

 

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕ που υπογράφουν ο πρόεδρός της Δημήτριος – Χρήστος Τοπαλίδης και η γενική γραμματέας Γεωργία Κυριακίδου, καυτηριάζεται η στάση της αστυνομίας, αφού όπως αναφέρει, «ο μόνος άνθρωπος που αυτή τη στιγμή κρατείται στην Γ.Α.Δ.Α. και οδηγείται στα δικαστήρια είναι εκείνος, που προσπάθησε να προστατέψει το θύμα και να το φυγαδεύσει από τη βάρβαρη επίθεση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ είναι η ακόλουθη: «Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όποιον χώρο και αν προέρχεται. Δεν μας επιτρέπεται, ενώ διεκδικούμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας, ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, να επιτρέπουμε τέτοιες πράξεις βίας, σαν αυτές που έλαβαν χώρα εχθές στην πλατεία Συντάγματος. Στηριζόμαστε στο δίκαιο και τον ανθρωπισμό. Η βία δεν χωρά στις διεκδικήσεις μας. Αποκλείεται άνθρωπος από τον οργανωμένο Ποντιακό χώρο να προβεί στις χθεσινές καταδικαστέες πράξεις βίας προς το πρόσωπο του κ. Κουμουτσάκου, τις οποίες πλήρως αποδοκιμάζουμε και καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή.

KOYMOYTSAKOS PROPHLAKISMOS 2.VARITHIMIADIS

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων της ΠΟΕ Γιώργος Βαρυθυμιάδης

φυγαδεύει τον Γιώργο Κουμουτσάκο, από τους τραμπούκους και προβοκάτορες

της συγκέντρωσης της ΠΟΕ στο Σύνταγμα 

 

 

Το συμβάν αυτό αποτελεί ξεκάθαρη προβοκάτσια ενάντια στο δίκαια αιτήματα μας, για τα οποία δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε. Ενδεικτικό του μεγέθους της προβοκάτσιας και της προσπάθειας της πολιτικής εκμετάλλευσης του αγώνα που καταβάλει ο Ποντιακός Ελληνισμός για τα δίκαια του, είναι το γεγονός ότι ενώ απεικονίζονται ξεκάθαρα τα πρόσωπα των αχρείων εγκληματιών που προέβησαν στην απαράδεκτη και προβοκατόρικη επίθεση σε βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο μόνος άνθρωπος που αυτή τη στιγμή κρατείται στην Γ.Α.Δ.Α. και οδηγείται στα δικαστήρια είναι εκείνος, που προσπάθησε να προστατέψει το θύμα και να το φυγαδεύσει από τη βάρβαρη επίθεση. Ο συλληφθής, είναι άσχετος με τα εγκληματικά στοιχεία που οργάνωσαν το προβοκατόρικο χτύπημα και μέλος της νεολαίας μας.

Δηλώνουμε πως βρισκόμαστε στο πλευρό του. Βεβαιώνουμε την αθωότητα του και θα αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης του, η οποία δολίως επιχειρείται να σπιλωθεί τις τελευταίες ώρες. Ευελπιστούμε, πως και ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος θα αποτρέψει ο σωτήρας του να αποτελέσει εξιλαστήριο θύμα των γεγονότων των τελευταίων ημερών», καταλήγει η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.