Αφιερωμένο στον Πολυχρόνη Ενεπεκίδη, αλλά και στην προσφυγιά του χθες και του σήμερα, θα είναι το 11ο πανελλαδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που φέτος διοργανώνεται το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 στο νέο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου και τη συνδιοργάνωση του δήμου Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

Η ώρα έναρξης του φεστιβάλ θα είναι στις 7 το βράδυ, και αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 1.500 χορευτές, νέες και νέοι, από όλα τα σημεία της χώρας, και θα συμμετέχουν μέσω των πέντε ΣΠΟΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Ταυτόχρονα, η ΠΟΕ σε συνεργασία με τη συντονιστική επιτροπή νεολαίας και τους ποντιακούς συλλόγους σε όλο την Ελλάδα, όπως επισημαίνουν, «γνωρίζοντας τι σημαίνει Προσφυγιά συγκεντρώνουμε στο χώρο της εκδήλωσης τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης. Μετά το τέλος της εκδήλωσης και παρουσίασης των χορευτικών συγκροτημάτων, θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι στις αίθουσες του μορφωτικού συλλόγου Αλωνακίων και στο οικογενειακό κέντρο «Ακρίτας», όπως μόνον οι Πόντιοι ξέρουν να γλεντούν στην Κοζάνη. 

POE.6oFESTIVAL.2010.KOZANH.34

Στιγμιότυπο από την είσοδο των χορευτών, των σωματείων της ΠΟΕ

στο προηγούμενο φεστιβάλ που έγινε στο κλειστό στάδιο της Λευκόβρυσης

το 2010