Με αγιασμό και ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων, με τη συμμετοχή μελών και φίλων του συλλόγου, που κατέκλυσαν τους χώρους.

 

Στα εγκαίνια των γραφείων που έκανε ο πατέρας Νικηφόρους, βρίσκονται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 57, στο υπόγειο του 4ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων, με ξεχωριστή είσοδο για τα γραφεία του συλλόγου, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.

ENOSI.PONTION.AMPELOKHPON.EGKAINIA.5.19.2016.IMG 83054

 

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων Χρήστος Κυριακίδης, τόνισε πως «ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό τη διατήρηση και τη μεταλαμπάδευση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των προγόνων μας και είμαστε ένας σύλλογος που αυτοχρηματοδοτεί τις δραστηριότητές του, έχοντας πλούσια δράση».

ENOSI.PONTION.AMPELOKHPON.EGKAINIA.5.19.2016.IMG 83053

 

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, τόνισε πως «η διάθεση χώρων σε σχολεία του δήμου σε συλλόγους, που τα αποκαθιστούν με δικά τους έξοδα, δίνουν ζωντάνια σε χώρους που ήταν κλειστοί», και επισήμανε πως «η δουλειά που κάνει η Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων, όπως και οι άλλοι σύλλογοι που βρίσκονται στα όρια του δήμου, είναι σημαντική γιατί κρατάνε τα νέα παιδιά στις παραδόσεις των προγόνων μας και κοντά στον πολιτισμό που διασώθηκε εδώ και αιώνες στον αλησμόνητο Πόντο και τον έφεραν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας στην Ελλάδα». Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Ιωαννίδης.

ENOSI.PONTION.AMPELOKHPON.EGKAINIA.5.19.2016.IMG 83052

 

Στη συνέχεια χορευτές του συλλόγου παρουσίασαν τον χορό Σέρρα, ενώ στήθηκε ποντιακό γλέντι με τη συνοδεία της λύρας του Στέλιου Σαββουλίδη και του νταουλιού του Σπύρου Σαββουλίδη.