Ένας νέος σύλλογος Ποντίων με πρωτοβουλία νέων ανθρώπων δημιουργήθηκε στο νομό Ημαθίας και συγκεκριμένα η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας και την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 στις 17.30 το απόγευμα πραγματοποιεί τα εγκαίνια των γραφείων του συλλόγου σε μία πανηγυρική εκδήλωση.

Τα νέα γραφεία του συλλόγου που αναμορφώθηκαν με προσωπική δουλειά των μελών του συλλόγου, βρίσκονται στη Χαρίεσσα απέναντι από το κοινοτικό κατάστημα του χωριού και τα εγκαίνια θα κάνει ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης. Σύντομη αναφορά σχετικά με την ίδρυση του συλλόγου θα γίνει από την γραμματέα Ηλιάνα Παμπουχίδου και χαιρετισμός από τον πρόεδρο του συλλόγου Σάββα Τσιχλακίδη, θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τους επισήμους, αγιασμός και εγκαίνια του χώρου.

Στη συνέχεια θα γίνει απαγγελία ποιημάτων από τον Ξενοφώντα Σοφιανίδης και θα ακολοθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με την ορχήστρα των αδελφών Τσαχουρίδη. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν των προσκεκλημένων. 

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης μεταξύ άλλων είναι η εφημερίδα ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ και η ηλεκτρονική ιστοσελίδα efxinospontos.gr