Διήμερο αφιέρωμα λόγου και τέχνης με γενικό τίτλο «Αναπολώντας το Καρς» πραγματοποιεί την Κυριακή 26 και την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 το μουσικό εργαστήρι του συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».

 

Την Κυριακή

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Κυριακή 26 Απριλίου με ομιλίες στο εντευκτήριο του συλλόγου Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης στις 11.45 (Όθωνος 12) στη Σταυρούπολη, με εισηγήσεις του Σωκράτη Αγγελίδη, διδάκτορος ιστορίας – ασιολόγου με θέμα «η δραστηριότητα των Ελλήνων του Κυβερνείου του Καρς» και του Κώστα Χάρη,  πρώην προέδρου του συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς με θέμα «Το κυβερνείο Καρς του Αντικαυκάσου 1878 – 1922 και η ζωή του Παπά Χαρίτωφ». Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την Τρίτη

Το βράδυ της Τρίτης 28 Απριλίου 2015 στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία στο κέντρου πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του δήμου Παύλου Μελά (Λαγκαδά 211, Σταυρούπολη), όπου θα ακουστούν τραγούδια από την περιοχή του Καρς. Ερμηνεύουν ο κορυφαίος Πόντιος τραγουδιστής Χρήστος Παπαδόπουλος, η μουσική ομάδα νέων «Ορφέας» και οι καλλιτέχνες Κώστας Ιατρούδης τσέλο, Βαλάντης Ουζουνίδης λαούτο, Χάρης Πορφυρίδης ούτι, Γιώργος Μαλίτας κλαρίνο, Τάσος Κωνσταντινίδης ακορντεόν, Γιώργος Ψωμιάδης κρουστά, Γιάννη Κουτσάκης κρουστά, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Πουλαντζακλής.

Χορηγοί επικοινωνίας, είναι το Ράδιο Ακρίτες 103 FM, η εφημερίδα ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ και η ηλεκτρονική ιστοσελίδα efxinospontos.gr