Μία σημαντική εκδήλωση προκειμένου να αναδειχθεί στο ελληνικό κοινό το σπουδαίο έργο του Βίκτορα Σαρηγιαννίδη, ενός σπουδαίου Έλληνα Ποντιακής καταγωγής αρχαιολόγου της Σοβιετικής Ένωσης, όπου θα παρουσιαστούν η έκεθση αφιερωμένη στο έργο του και το βιβλίο του Χρήστου Ι. Γαλανίδη «Βίκτορας Ι. Σαρηγιαννίδης «Ο ποιητής της αρχαιολογίας», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2025, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών (ΕΠΜ), στη Νέα Σμύρνη Αττικής.
Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών.
Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση, που διοργανώνει την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025 και ώρα 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεών της, με θέμα: Ανάδειξη του έργου του Βίκτορα Σαρηγιαννίδη από την Ε.Π.Μ. Θα παρουσιαστούν η έκθεση η αφιερωμένη στον Βίκτορα Σαρηγιαννίδη και το βιβλίο του Χρήστου Ι. Γαλανίδη «Βίκτορας Ι. Σαρηγιαννίδης "Ο ποιητής της αρχαιολογίας».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
11:00 Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Ε.Π.Μ. Χρήστο Ι. Γαλανίδη.
11:15 Προλογίζει και συντονίζει η Γεωργία Χαριτίδου, δρ Φιλολογίας, Γενική Γραμματέας της Ε.Π.Μ.
11:30 Λένα Καλπίδου, Αρχαιολόγος. «Δημιουργώντας την έκθεση για τον Βίκτορα Σαρηγιαννίδη».
11:45 Στέλιος Δασκαλάκης, Μουσειολόγος, Επίτιμος Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών. «5 κιβώτια με αρχαιολογικούς θησαυρούς + 1 ανεκτίμητη απόφαση».
12:00 Γιώργος Κιούσης, Δημοσιογράφος - Εκπαιδευτικός. Παρουσίαση του βιβλίου «Βίκτορας Ι. Σαρηγιαννίδης "Ο ποιητής της αρχαιολογίας"» του Χρήστου Ι. Γαλανίδη.
12:15 Εγκαίνια της έκθεσης.