Οι σχολές εκμάθησης λύρας Θοδωρή Κοτίδη σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων (ΕΠΩΦ), παρουσιάζουν το δημώδες άσμα «Πάρθεν η Ρωμανία – Ανθεί και φέρει κι άλλο».

Αρχίζει το δημώδες άσμα: «Ν΄αϊλί εμάς και βάϊ εμάς, οι Τούρκ’ την Πόλ’ επαίραν, επέραν το Βασιλοσκάμ’ κι ελάεν Αφεντία…» και καταλήγει: «Η Ρωμανία κι αν επέρασαν, ανθεί και φέρει κι άλλο».

Όπως λέει ο λυράρης και δάσκαλος εκμάθησης ποντιακής λύρας Θόδωρος Κοτίδης, «τα παιδιά μας θυμούνται, τα παιδιά μας τραγουδούν. Mε τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο τα παιδιά μας στέλνουν το μήνυμα ότι δεν ξεχνούν, γίνονται άξιοι συνεχιστές και κομμάτι της ιστορίας του λαού μας».

Η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων Γεωργία Πετρίδου, επισημαίνει: «Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν την επιδημία του COVID... ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας! Προσωπικά πίστεψα από την πρώτη στιγμή και στήριξα αυτό το εγχείρημα -όπως και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΠΩΦ- που ολοκληρώθηκε με την βοήθεια των χορηγών μας! Η προσπάθεια των παιδιών και η επιμονή του δασκάλου τους Θοδωρή Κοτίδη έφεραν το άψογο αποτέλεσμα! Συγχαρητήρια σε όλους, στα παιδιά που μας συγκίνησαν με την απόδοση τους, στους γονείς τους που επιμένουν να φέρνουν τα παιδιά στην ΕΠΩΦ και να συνεχίζουν την ποντιακή παράδοση, σε όλους τους συντελεστές για το άρτιο αποτέλεσμα... Ανθεί και φέρει κι άλλο».

Τα παιδιά έπαιξαν και τραγούδησαν το δημώδες άσμα «Πάρθεν η Ρωμανία – Ανθεί και φέρει κι άλλο», σε μουσική διασκευή του Μιχάλη Καλιοντζίδη, σκηνοθετική επιμέλεια – κεντρική ιδέα Αγγελικής Παμπουκίδου, κάμερα – μοντάζ Exelixi music Χρήστος Κεμανετζίδης, Mk Muzik Produxtions Μπάμπης Κεμανετζίδης. Συμμετείχαν οι, Δημήτρης Δ., Αδάμ Τ., Άγγελος Σ., Θέμης Γ., Ηλιάνα Π., Στάθης Κ., Γιάννης Π., Νικόλας Κ., Γιώργος Π., Ειρήνη Π., Θωμάς Χ., Νάνσυ Δ., Αλεξία Κ., Λεωνίδας Κ., Σταύρος Ε.