Όλοι οι δρόμοι οδηγούν το βράδυ του Σαββάτου της 11ης Μαρτίου 2023, τον ποντιακό ελληνισμό του κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης, στον μεγάλο χορό της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών του ποντιακού στερεώματος, για να τιμήσουν τα 38 χρόνια παρουσίας του ποντιακού ελληνισμού στην περιοχή.

Το μεγάλο γλέντι για τα 35χρονα, δημιουργίας και επιτυχημένης παρουσίας της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης, ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 14 Μαρτίου 2020. Δυστυχώς, τρεις μέρες πριν την εκδήλωση, η ανακοίνωση του πρώτου μεγάλου Lockdown, (λόγου πανδημίας του Κορωναϊού), οδήγησε τους υπευθύνους του συλλόγου να προχωρήσουν στην ακύρωσή της.

Τρία χρόνια μετά, τρία δύσκολα χρόνια για την Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης, και αφού μεσολάβησε η πυρκαγιά στον ιδιόκτητο χώρο της στέγης του ποντιακού συλλόγου, οι διοικούντες βρήκαν το κουράγιο και προσπαθούν από την αρχή να δημιουργήσουν έκανε στάχτες η φωτιά.

Κοντά στους διοικούντες και ο ποντιακός ελληνισμός της Στουτγάρδης, αλλά και του κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης, αλλά και επιχειρηματίες, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, προσπαθεί να βοηθήσει για να ξαναγίνουν τα πράγματα όπως ήταν στην αρχή.

Όπως επισημαίνουν ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης “θέλουμε να κρατήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε στα μέλη και φίλους του Συλλόγου και σε όλους εσάς που στηρίξατε και αγαλλιάσατε την προσπάθεια από την αρχή!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας ανακοινώσουμε και να σας προσκαλέσουμε στην μεγάλη επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου μας "35 + 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ". 35+3 χρόνια δημιουργικής προσφοράς στην παράδοση και τον πολιτισμό. 35+3 χρόνια χτυπάει η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού στην Στουτγάρδη στην πρωτεύουσα της Βάδη Βυρτεμβέργης.

Σάββατο, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 CARL BENZ ARENA STUTTGART. Ώρα 19.00 – 05.00 με… πλούσιο ποντιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ελληνική κουζίνα, οικογενειακή φιλόξενη ατμόσφαιρα, και το βασικό της βραδιάς γλέντι μέχρι 05.00 το πρωί.

Είναι χαρακτηριστικό της μεγάλης αγάπης του ποντιακού και ομογενειακού ελληνισμού για την εκδήλωση της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης, που όλες πλέον δεν υπάρχουν τραπέζια για τον κόσμο, που δεν έχει κλείσει θέση. Παρά μόνον εάν υπάρχους ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες. Στάθης Νικολαΐδης τραγούδι, Γιώργος Ατματσίδης λύρα, Κώστας Ζώης νταούλι. Γαβρίλος Σιδηρόπουλος τραγούδι, Χάρης Αθανασιάδης λύρα. Αλέξης Παρχαρίδης τραγούδι, Φάνης Κουρουκλίδης λύρα. Γώγος Ιωαννίδης τραγούδι, Μπάμπης Κεμανετζίδης λύρα / κλαρίνο. Λ. Ραφαηλίδης τραγούδι, Χ. Ραφαηλίδης νταούλι. Γ. Ιακωβίδης κλαρίνο, Κ. Γιαλαμάς αγγείο. Κ. Κατηρτζίδης πλήκτρα. Σ. Κατής ντράμς. Και οι μουσικοί του συλλόγους της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο Τάκης Βαμβακίδης, ηθοποιός ποντιακής καταγωγής, και αθεράπευτα νοσταλγός της παράδοσης των Ελλήνων του Πόντου.