Αγαπητητοί συνάδελφοι,

Αγαπητά  παιδία των συλλόγων μας,

Φίλες και Φίλοι,

Αδέλφια Πόντιοι Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, θα ήθελα να σας ευχηθώ απά τα βάθη της καρδιάς μου, μία Καλή και Ευλογημένη χρονιά, με υγεία, με προσωπική και συλλογική ευτυχία.

Η χρονιά  που πέρασε ήταν για όλους μας μια δύσκολη χρονιά, ήταν ίσως η ευκαιρία για όλους να αξιολογήσουμε πραγματικά τι σημαίνει να έχεις τα πιο απλά και αυτονόητα  πράγματα στη ζωή.

Ήταν η χρονιά στην οποία δοκιμάστηκαν προσωπικές, οικογενειακές και συλλογικές αντοχές, πολλοί από εμάς χάσαμε δικούς μας ανθρώπους, ή έχουμε ακόμη και αυτή τη στιγμή συγγενείς, φίλους, γνωστούς οι οποίοι αγωνίζονται στην άνιση μάχη με το Κορωνοϊό, παράλληλα δοκιμάστηκε η παγκόσμια οικονομία η οποία λίγο ή πολύ άγγιξε σίγουρα και τον καθένα από εμάς.

Ο ελληνισμός όμως και ιδιαίτερα ο ποντιακός ελληνισμός, έχει περάσει πολλές δοκιμασίες στο διάβα των αιώνων, και πάντοτε έβγαινε πιο δυνατός από αυτές, είναι λοιπόν σίγουρο πως και αυτήν την δοκιμασία, όλοι μαζί ενωμένοι, θα την ξεπεράσουμε, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά μας να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Και πάλι θα έρθει το χαμόγελο στα χείλη μας, και πάλι θα ακούσουμε της λύρες και τα νταούλια στους συλλόγους μας, και πάλι θα ξανά ανταμώσουμε όλοι μαζί στο επόμενο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ποντιακών χορών της Ομοσπονδίας μας.

Αρκεί ολοι να μείνουμε σωματικά και ψυχικά υγιείς,

Έως τότε να είστε καλά και καλή αντάμωση.

Ανέστης Οσιπίδης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη