Την καταδίκη της επιθετικής ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, εναντίον της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), στην οποία κατοικούν Αρμένιοι, καταδικάζει η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας (ΟΠΣΑ).

Στην ανακοίνωση την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Παναγιώτης Στεφανίδης και ο γραμματέας Νικόλαος Μακρίδης, αναφέρεται:

«Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας καταδικάζει τις επιθετικές και απάνθρωπες επιθέσεις του καθεστώτος Alijev εναντίον του Αρμενικού Λαού στη Δημοκρατία του Artsakh.

Με ισχυρή υποστήριξη από τον δικτάτορα της Τουρκίας Ερντογάν και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εκτελούν επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών εδώ και μέρες.

Το καθεστώς Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο είναι ένα δορυφορικό τουρκικό κράτος, δεν διστάζει να δείχνει τις σκληρές προθέσεις του να συνεχίσει το γενοκτονικό έργο, που διέπραξαν οι πρόγονοί τους στο παρελθόν, εναντίων του Αρμενικού Λαού.

Η αδυσώπητη επιθετικότητα της Τουρκίας στη Συρία, την Αρμενία, την Ανατολική Μεσόγειο, το Ιράκ και τη Λιβύη πρέπει να σταματήσει.

Η επαναλαμβανόμενη Τουρκική επιθετικότητα στον κόσμο και η άρνηση ευθύνης για τις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων, έχει οδηγήσει στις συνεχείς ανθρωπιστικές καταστροφές που έχει δει ο κόσμος.

Καλούμε την Αυστραλιανή κυβέρνηση να καταδικάσει αυτές τις πράξεις και να απαιτήσει απαντήσεις από την Τουρκία και να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Καλούμε όλες τις κυβερνήσεις να βοηθήσουν την Αρμενία και να σταματήσουν τη Γενοκτονία του Αρμενικού λαού του Artakh.

Δεν χρειάζεται να πάμε πάρα πολύ πίσω στο παρελθόν και να δούμε πώς η Βρετανία ανέστρεψε την καθησυχαστική καταστροφική πολιτική του Αδόλφου Χίτλερ.

Ο άντρας που ήταν υπεύθυνος για την αναστροφή αυτής της πολιτικής εκείνη την εποχή είχε πει: «Εφησυχασμένος είναι αυτός που τροφοδοτεί έναν κροκόδειλο - ελπίζοντας ότι θα τον φάει τελευταίο.». Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ. Δικαιοσύνη για την Αρμενία. Δικαιοσύνη για τη δημοκρατία. Δικαιοσύνη για την ανθρωπότητα.