Στη χειροτονία του Αρχιμανδρίτη, Χριστόφορου Κρικέλη, παραβρέθηκε το διοικητικό συμβούλιο και μέλη της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας (ΟΠΣΕ) και με ανοιχτή επιστολή του εύχονται να επιτύχει στα καθήκοντά του και να βρίσκεται κοντά στον ποντιακό ελληνισμό, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. 

Η ευχετήρια ανοιχτή επιστολή της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, την οποία υπογράφουν εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος Παναγιώτης Στεφανίδης και ο γραμματέας Νικόλαος Μακρίδης, αναφέρει:
«Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη, Χριστόφορο Κρικέλη. Πανοσιολογιώτατε.
Η Ομοσπονδία μας αλλά και ειδικώτερα όλα τα μέλη μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχές μας για την χειροτονία σας την Κυριακή 28 Ιουνίου, σε Αρχιμανδρίτη, πρωεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου μας Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ.
Κάθε ευχή από όπου και να προέρχεται έχει μέσα της την επιθυμία για κάτι όμορφο κάτι καλό. Προσβλέπουμε σε εσάς, τόσο προσωπικά αλλά και συλλογικά, στη δημιουργική και αλληλέγγυα σκέψη σας, στις οραματικές σας ιδέες, στον προσφιλή σας λόγο και είμαστε σίγουροι ότι η χειροτονία σας, θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή ενότητας, ποιότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς, ιδιαίτερα στον Ποντιακό χώρο τον οποίο έχετε υπηρετήσει με επιτυχία και στο παρελθόν.
Στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε, να είστε σίγουρος ότι θα είμαστε συμπαραστάτες με όλες μας τις δυνάμεις πάντα δίπλα σας και αρωγοί σε ό,τι μας ζητηθεί με γνώμονα την συνέχιση της άριστης συνεργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας μας και της Εκκλησίας.
Δηλώνουμε, ότι η Παροικία μας έχει ανάγκη από άξιους ποιμενάρχες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν την ουσία και το πνεύμα του Χριστιανισμού. Τονίζουμε, ότι η εκλογή σας σηματοδοτεί νέα εποχή και η Ποιμαντορία σας θα είναι Επιτυχημένη, Συνετή, Σεμνή και Συνεπής σε όποια θέση και εάν βρεθείτε. Ο κόπος πολύς, το βάρος μεγάλο! Για μία ακόμη φορά ΑΞΙΟΣ! Ευχόμαστε και πάλι ολόψυχα από καρδιάς. Υεϊαν κ’ευλοϊαν».
Στην φωτογραφία διακρίνονται μέλη της Ομοσπονδίας με τον Αρχιμανδρίτη Χριστόφορο Κρικέλη: Ο Dr. Παναγιώτης Διαμάντης, ο Δημήτριος Κουκλίδης, η Ελένη Μακρἠ και η Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Ποντοξενιτέας Μαρία - Ανθονυ Νικολαΐδη και με την Ποντιακή Φορεσιά ο νεαρός (μέλος της Νεολαίας της Ομοσπονδίας) Κωνσταντίνος Παπουλίδης, καθώς και ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ένωσης Παναγίας Σουμελά.