Οι επιπτώσεις του Κορωναϊού στον καλλιτεχνικό χώρο, από τα μέτρα περιορισμού που λαμβάνει η Κυβέρνηση, έχουν φέρει σε δυσχερή θέση τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και το επίδομα των 800 ευρώ, αρκετοί από αυτούς δεν το έλαβαν γιατί δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, όπως και χιλιάδες άλλοι καλλιτέχνες που ασχολούνται με τον νεοελληνικό πολιτισμό.

Οι Πόντιοι καλλιτέχνες, εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Το site της εφημερίδας ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, το http://efxinospontos.gr/ απευθύνθηκε τους καλλιτέχνες που υπηρετούν τον ποντιακό πολιτισμό, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. 

Ο Άκης Γεωργιάδης, καλλιτέχνης που ζει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας με καταγωγή από το Κιλκίς, μας δήλωσε: «Δυστυχώς σήμερα μετά από μια κατάσταση ζόρικη προς όλες τις εργασίες θα υπάρξουν πολύ μεγάλα προβλήματα. Πρώτα με την οικονομική κρίση στην χώρα μας και δεύτερων αυτό με την πανδημία. Πολλοί κλάδοι είναι αυτοί που θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις όπως οι τουριστικές αλλά φυσικά και η διασκέδαση.

Ελπίζω και εύχομαι να βγω έως και ψεύτης αλλά δυστυχώς δεν θα υπάρξει διασκέδαση για αρκετά χρόνια μπροστά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Εγώ προσωπικά έζησα στο πετσί μου την πρώτη για τον λόγο ότι μετανάστευσα στην Σουηδία εδώ και 15 χρόνια.

Τώρα καλά - καλά δεν ξέρουμε εάν μας επιτρέψουν να έρθουμε το καλοκαίρι στην πατρίδα μας για να δούμε και ανθρώπους από την οικογένεια μας. Εύχομαι να πάνε τα πράγματα καλύτερα σε όλον τον κόσμο και γρήγορη επιστροφή στις εργασίες μας. Γιατί εκτός από διασκέδαση για κάποιους ανθρώπους η μουσική και το τραγούδι σημάνει ένα κομμάτι ψωμί σε κάθε οικογένεια».