Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στο Φανάρι, συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, του προεδρείου και μελών της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της συναντήση, που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης, και οι βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή κ.κ. Ιωάννης Αμανατίδης, Αντιπρόεδρος, Κώστας Σκανδαλίδης, Γραμματέας, Γεώργιος Καρασμάνης, Εμμανουήλ Συντυχάκης και κ. Μαρία Απατζίδη, μέλη.

OIKOYMENIKO.PATRIARXEIO.BARHTOLOMAIOS.BOYLH.EPITROPH.20.11.20194

Μαζί τους ήταν και Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής κ. Αγγελική Ματζαβίνου, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, τους οποίους συνόδευε ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη κ. Γεώργιος Γαϊτάνης.

OIKOYMENIKO.PATRIARXEIO.BARHTOLOMAIOS.BOYLH.EPITROPH .20.11.20191

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, εξέφρασαν τον σεβασμό της Ελληνικής Πολιτείας για τον μακραίωνο θεσμό της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και ενημέρωσαν τον Παναγιώτατο για το ενδιαφέρον της για τον απανταχού Ελληνισμό.

OIKOYMENIKO.PATRIARXEIO.BOYLH.EPITROPH.20.11.2019

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, καλωσόρισε θερμά τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους άλλους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην μακραίωνη προσφορά και την πολυδιάστατη διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο στο πλαίσιο των κανονικών αρμοδιοτήτων και ευθυνών του, υπηρέτησε και υπηρετεί την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

OIKOYMENIKO.PATRIARXEIO.BARHTOLOMAIOS.BOYLH.EPITROPH.20.11.2019. 2

Στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.