Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν, ο πρόεδρος Παναγιώτης Στεφανίδης και ο γραμματέας Νικόλαος Μακρίδης, «τα τελευταία οκτώ χρόνια η Ομοσπονδία Ποντιακών Συλλόγων της Αυστραλίας άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας της. Την χρονιά εκείνη καταργήθηκε η εκ περιτροπής ανάληψη προεδρίας η οποία και αντικαταστάθηκε από τις πρώτες δημοκρατικές εκλογές στην Ομοσπονδία, με τις οποίες και εκλέχτηκαν αντιπρόσωποι από την Μελβούρνη και το Σύδνεϋ για το προεδρείο.

Η νεοεκλεγείσα Εκτελεστική Διοίκηση δεν σπατάλησε το χρόνο της και άρχισε να σχεδιάζει το όραμά της για μια επιτυχημένη πορεία, ώστε να διασφαλιστεί όχι μόνο η επιβίωση του πολιτισμού μας αλλά να ακμάσει και να μεγαλουργήσει.

Οι νεοεκλεγμένοι είναι: Παναγιώτης Στεφανίδης, πρόεδρος. Έστα Πασχαλίδου-Χιλάς, αντιπρόεδρος. Νικόλαος Μακρίδης, γραμματέας. Μαρία Άνθονη, ταμίας.

Η Ποντιακή ταυτότητα στην Αυστραλία μπορεί να επιβιώσει μόνο αν εξελίσσεται και παραμένει σε άμεση σχέση με τις επόμενες γενιές. Η Ομοσπονδία πρέπει να αξιοποιήσει τις εφεδρείες του ανθρώπινου δυναμικού της για να προσφέρει στους νέους της την ευκαιρία να πετύχουν στη ζωή τους, να συνδεθούν μεταξύ τους αλλά και με την ευρύτερη κοινότητα, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι η συνεισφορά τους και οι θυσίες τους είναι επένδυση για το μέλλον τους.

Προκειμένου να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου, η Ομοσπονδία θα επικεντρωθεί σε τέσσερις στόχους: Ίδρυση Εθνικής Επιτροπής Νεολαίας με πενταετές πρόγραμμα. Σχέδιο υποστήριξης και επιτροπή για την παρακολούθηση και ενασχόληση των συμφερόντων του Ποντιακού ζητήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Δημιουργία ενός Ποντιακού Παγκόσμιου Φορέα στο οποίο η Αυστραλία θα έχει την ίδια ισότιμη συμμετοχή, συνδεόμενη, με άλλες Ποντιακές Ομοσπονδίες και φορείς ώστε να αναπτύσσει προγράμματα ανοίγοντας νέους ορίζοντες και ευκαιρίες για ανάπτυξη. Πολιτιστικό πρόγραμμα υιοθετώντας νέες τεχνολογίες για να καταστήσει τον Ποντιακό πολιτισμό πιο προσβάσιμο και αναγνωρίσιμο στις επερχόμενες γενιές. Το Προεδρείο θα ήθελε να επωφεληθεί της ευκαιρίας και να ευχαριστήσει τα μέλη για την εμπιστοσύνη που τους έδειξε και προσβλέπει στην ανταμοιβή της πίστης τους, παρέχοντας μια Ομοσπονδία που όχι μόνο θα έχει μεγαλώσει αλλά θα έχει ανοίξει νέους ορίζοντες για τη νεολαία και τα μέλη της».