Ανακοίνωση.

Μετά την παρατεταμένη παραπληροφόρηση, και την οργανωμένη προβολή θεμάτων που αφορούν την εσωτερική λειτουργία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, καθώς και τα θεσμικά της όργανα, ιδιαίτερα από εξωθεσμικούς παράγοντες, θεωρώ υποχρέωση μου να δηλώσω προς όλους τα εξής:

Η ΟΣΕΠΕ έχει όλα αυτά τα χρόνια φροντίσει να Θωρακίσει τις εσωτερικές δημοκρατικές της διαδικασίες και πάντα εύρισκε το δρόμο της μέσα από αυτές.

Αυτό έπραττε και αυτό θα πράξει και αυτήν την φορά.

Ας μην πανηγυρίζουν τόσο γρήγορα, όλοι όσους τους εξυπηρετεί μια μικρή και αποδυναμωμένη ΟΣΕΠΕ, ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους, τους διαβεβαιώνω πώς πολύ σύντομα οι δημοκρατικές διαδικασίες και τα αποτελέσματα αυτών θα τους απογοητεύσουν.

Απευθυνόμενος προς όλα τα στελέχη και τα μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, τους ζητώ να είναι σε εγρήγορση και άμεση ενημέρωση για τα τεκταινόμενα μέσα και έξω από την ΟΣΕΠΕ, και τους δηλώνω δημόσια και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως θα κάνω τα πάντα ώστε η Ομοσπονδία στην οποία αφιέρωσα όλη μου την ζωή και τον ελεύθερο χρόνο μου, να συνεχίζει να είναι ένας ενιαίος και σταθερός παράγοντας μέσα και έξω από τα γεωγραφικά της όρια.

Όλα τα υπόλοιπα θα αποσταλούν με παράλληλη επιστολή στους συλλόγους και τα μέλη της ΟΣΕΠΕ.

Ανέστης Οσιπίδης

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ποντίων στην Ευρώπη