Την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας και την Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ο πρώην πρόεδρος και μέλος της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Αργυρούπολης, καθηγητής οικονομικών κ. Kenan Aydin, συνοδευόμενος από δύο ακόμη μέλη και έβαλαν τις βάσεις για μελοντική συνεργασία των δύο πλευρών. 

NAOYSA.EFXINOS.LESXH.ARGYROUPOLI.26.10.20181

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν αρχικά από τον πρόεδρο κ. Φώτη Φανιάδη για το ιστορικό αλλά και τις δράσεις του συλλόγου, συζήτησαν για τις σχέσεις και την συνύπαρξη των δύο λαών, ενώ φυσικά ξεναγήθηκαν και στην βιβλιοθήκη θαυμάζοντας τους σπάνιους τόμους της, που με τόσο κόπο μεταφέρθηκαν από την πατρίδα, από της οποίας το περιεχόμενο όπως ήταν αναμενόμενο έμειναν έκπληκτοι.

NAOYSA.EFXINOS.LESXH.ARGYROUPOLI.26.10.20182

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της ηρωικής πόλης, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλαος Κουτσογιάννης. Εκεί ανταλλάχθηκαν σκέψεις για την πιθανή σύνδεση των δύο πόλεων και την σύναψη οφέλιμων σχέσεων, έχοντας ως βάση το Φροντιστήριο της Αργυρούπολης και τα βιβλία του που φυλάσσονται στην Εύξεινο Λέσχη Νάουσας.

Η Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Αργυρούπολης, έχει στους στόχους της την αναστήλωση του Φροντιστηρίου της Αργυρούπολης, και έτσι μεταξύ αυτού και του κτιρίου Τουρπάλη, θα μπορεί να δημιουργηθεί μια μελλοντική διασύνδεση, που θα αποφέρει αμφότερα οφέλη. Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατόν είτε στη Νάουσα, είτε στην Κωνσταντινούπολη όπου εδρεύει η Ένωση.