Ανακοίνωση για τη συμμετοχή στην 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας εξέδωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη.

Στην ανακοίνωση την οποίαν υπογράφουν ο πρόεδρός της Ηλίας Μαυρίδης και ο Α. Οργ. Γραμματέας Νικόλαος Κεσίδης αναφέρεται: «Ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015, με μεγάλη επιτυχία η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας στη Θεσσαλονίκη. Η τριήμερη συνάντηση (02.10.-04.10.15) πραγματοποιήθηκε με τη θερμή στήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη, καθώς και τη στενή συνεργασία Ποντιακών Ομοσπονδιών από όλο τον κόσμο.

Κατά την έναρξη της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι: ο κορυφαίος θεσμός της ποντιακής νεολαίας πρέπει να γίνει η συγκολλητική ουσία του Οικουμενικού Ποντιακού Ελληνισμού.

Μέσα σε κλίμα ενότητας, αλλά και ευθύνης για το μέλλον που καλούνται να διαχειριστούν, αλλά και το ρόλο που θα πρέπει να διαχειριστούν πεντακόσιοι (500) και πλέον νεολαίοι συναντήθηκαν και έθεσαν τις βάσεις για μια κοινή πορεία στην προσπάθεια και τη συνέχεια του αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τη διάσωση και διάδοση του Ποντιακού Πολιτισμού, την ένταξη της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Οι Σύνεδροι συζήτησαν και αντάλλαξαν μέσα από το διάλογο απόψεις και με τις δεσμευτικές αποφάσεις που πήραν έδειξαν αποφασισμένοι να μην αφήσουν για άλλη μια φορά να χαθεί πολύτιμος χρόνος, παρά μόνο να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις για την υλοποίηση των αποφάσεων τους.

Ουσιαστική συνεισφορά στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, είχε και η νεολαία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (Ο.Σ.Ε.Π.Ε.). Η νεολαία της Ο.Σ.Ε.Π.Ε.,  αποτελούμενη από σαράντα (40) Συνέδρους, με επικεφαλής το Συντονιστή Νεολαίας κ. Χρήστο Σαββίδη, με σοβαρότητα και καθολική συμμετοχή σε όλες τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, απέδειξε για άλλη μια φορά πρώτον ότι έχει την τεχνογνωσία και εμπειρία και δεύτερον ότι γνωρίζει αρκετά καλά τα θέματα τα οποία τέθηκαν προς συζήτηση.

Με συλλογικές πρωτοβουλίες και συγκροτημένα μπόρεσαν και ήρθαν σε επαφή με αρκετούς νεολαίους άλλων Ομοσπονδιών, ανταλλάσοντας απόψεις και προβληματισμούς, με αποτέλεσμα να δεχθούν τα εύσημα και τα συγχαρητήρια στο σύνολο των νεολαίων για αυτή τους την πρωτοβουλία.

Η Ο.Σ.Ε.Π.Ε., όπως και στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον θα συνεχίζει να στηρίζει όλες τις θετικές πρωτοβουλίες της νεολαίας μας. Το μήνυμα που προκύπτει από τη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, μέσα απ’ όλους τους νεολαίους είναι: Όλοι μας μπορούμε να ακουστούμε, γιατί όλοι μας έχουμε Ποντιακή Φωνή, γιατί όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο μας και γιατί αυτό που προέχει είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ!!!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΣΕΠΕ.