Με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου, τις οποίες έλαβε στο Φανάρι, το απόγευμα της Τετάρτης 1 Αυγούστου 2018, συνεχίζει την ποδηλασία του στον Πόντο, προς την Ιερά Μονή της Παναγίας του όρους Μελά, στην Ματσούκα της Τραπεζούντας, ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφιλλίδης, με τη δράση «Αχαρνές – Τραπεζούντα – Αχαρνές: Ποδηλατώντας για τον πολιτισμό».

Μάλιστα την επομένη ημέρα την Πέμπτη το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος στην επιθυμία του ποδηλάτη Βασίλη Καρυοφιλλίδη, έγραψε στη ρόδα του ποδηλάτου «Ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, 2.8.2018».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, έκανε μάλιστα δώρο στον ποδηλάτη Βασίλη Καρυοφιλλίδη, ένα κομποσκοίνι, ενώ στον οδηγό που τον συνοδεύει με το αυτοκίνητο, τον Θωμά Γερασίμου, προσέφερε δύο πατριαρχικούς σταυρούς.

Ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφυλλίδης, έχει ήδη πατήσει τα χώματα του Πόντου, με στόχο τον Δεκαπενταύγουστο, να βρίσκεται στην Πατριαρχική Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας Σουμελά στην αλησμόνητη πατρίδα των γονέων των Ελλήνων προσφύγων του Πόντου.

Χορηγός επικοινωνίας της δράσης είναι και η εφημερίδα ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ και το site http://efxinospontos.gr/