Τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και στους πυρόπληκτους της Αττικής εκφράζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά, όπως επίσης και η νεολαία της Ομοσπονδίας, ενώ έχει ανοίξει ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου οι σύλλογοι και τα μέλη τους, να συνεισφέρουν για το σκοπό αυτό.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Μολοχίδης και η πρόεδρος της νεολαίας Μυροφόρα Καλογερίδου, έχει ως εξής:

 

«Η Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά και η Νεολαία της Ομοσπονδίας μας θρηνούν τον ανεπάντεχο και άδικο θάνατο αθώων πολιτών σε μια από τις φονικότερες πυρκαγιές της σύγχρονης Ευρωπαϊκής ιστορίας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια και δηλώνουν την αλληλεγγύη της στους πληγέντες. Αυτές τις στιγμές που τα λόγια περισσεύουν ας δείξουμε όλοι την απαραίτητη περίσκεψη και την ενεργό υποστήριξή μας. Μια ερανική προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τους πυρόπληκτους της Αττικής ξεκίνησε.

Προσκαλούμε τα μέλη συλλόγους μας και όλους τους φίλους μας να βοηθήσουν με όποιο χρηματικό ποσό μπορούν, και να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια. Έχει ανοιχθεί για αυτό τον σκοπό ειδικός τραπεζικός λογαριασμός (People's United Bank - account number: 6500718706).

Εμείς οι Πόντιοι που βιώσαμε μια από την μεγαλύτερες τραγωδίες, γενοκτονίες του 20ου αιώνα δεν μπορούμε να είμαστε απλοί θεατές, στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στα δεκάδες αθώα θύματα αυτής της νέας τραγωδίας», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.