Στην πόλη της Φρανκφούρτης και με την συμμετοχή 41 συλλόγων μελών, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν με 141 συνέδρους, πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Απριλίου 2018, το 19ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, όπου εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο και πρόεδρος επανεξελέγη ο Ανέστης Οσιπίδης, ενώ αποφασίστηκε η αποχώρηση της Ομοσπονδίας από την ΔΙΣΥΠΕ και η συμμετοχή σε άλλο τριτοβάθμιο όργανο.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΟΣΕΠΕ, το οποίο υπογράφουν ο πρόεδρος Ανέστης Οσιπίδης και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Πεχλιβανίδης, «οι εκπρόσωποι των συλλόγων μελών μας σε αυτό το διήμερο, είχαν την δυνατότητα να συζητήσουμε και να προτείνουν προς το νέο διοικητικό συμβούλιο προτάσεις και σκέψεις για τις δράσεις της επόμενης θητείας του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Παράλληλα πήραν αποφάσεις που αφορούν τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των προγόνων μας για το 2019, όπως επίσης και αποφάσεις οι οποίες αφορούν την οργάνωση του Παγκόσμιου ποντιακού χώρου.

Σε ότι αφορά τον Παγκόσμιο Ποντιακό χώρο, το 19o συνέδριο της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε τα εξής:

α. Αποχώρηση της Ομοσπονδίας μας από το τριτοβάθμιο όργανο την ΔΙΣΥΠΕ

β. Συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας σε άλλο Τριτοβάθμιο όργανο.

Μετά την εκλογή του διοικητικό συμβούλιο το οποίο συστάθηκε σε σώμα. Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας έχει την εξής σύνθεση:

OSIPIDIS.ANESTHS.IMG 6003

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Ανέστης Οσιπίδης

Πρόεδρος: Οσιπίδης Αναστάσιος.

Αντιπρόεδρος: Απατζίδης Κωνσταντίνος.

Γενικός Γραμματέας: Πεχλιβανίδης Χρήστος.

Υπεύθυνος οικονομικών: Τσαβδαρίδης Γρηγόριος.

Υπεύθυνος Νεολαίας: Παπαδόπουλος Χρυσοβαλάντης.

Οργανωτικός Γραμματέας: Καρτάλης Δημήτριος.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Χαζαρίδης Χρήστος.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στο 19o Τακτικό συνέδριο μας, οι οποίοι με τις προτάσεις τους, συνέβαλαν στην παραπέρα πορεία της Ομοσπονδίας μας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί όλους τους συνέδρους για την εμπιστοσύνη που δείξανε στο πρόσωπό μας. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την καλύτερη πορεία της Ομοσπονδίας μας μέσα στην Ευρώπη, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να ενισχύσουμε τον αγώνα μας για την αναγνώριση της γενοκτονίας των προγόνων μας».