Στο Κέντρο Ιστορίας στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 η  διευρυμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΣΑΕ Περιφέρειας χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Στη συνεδρίαση η οποία θα γίνει στις 10 το πρωί στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης θα δώσουν το παρών πρόεδροι και εκπρόσωποι της νεολαίας των ελληνικών συλλόγων του ΣΑΕ Περιφέρειας χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση, την ίδια μέρα, επίσης, θα παρακολουθήσουν τη μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Ωδή στη Μαύρη Θάλασσα την Εύξεινον» που θα δοθεί στις 7 το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Εγνατία» (Πατριάρχου Ιωακείμ 1).

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Δημητρίου, θα επισκεφτούν την Έδρα Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ και στις 11 το πρωί θα παρακολουθήσουν τη διάλεξη του υπεύθυνου της Έδρας κ. Κυριάκου Χατζηκυριακίδη για τον «Ελληνισμό της Μαύρης Θάλασσας και της Κεντρικής Ασίας στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία».

Στη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψουν μέλη της ελληνικής διασποράς από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, το Καζαχστάν, την Αρμενία, το Ουζμπεκιστάν, τη Λευκορωσία, τη Μολδαβία, την Κιργιζία και το Αζερμπαϊτζάν.