Στην Κωνσταντινούπολη και στον Πόντο με μεταφέρουν οι πρωταγωνιστές του «World Party» από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΛΦΑ την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στις 22.00.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του τηλεοπτικού σταθμού, οι πρωταγωνιστές της σειράς, «γυρίζουν τον κόσμο, κάνουν τρέλες που κάθε ανήσυχη ψυχή θα ζήλευε, αψηφούν τον κίνδυνο, ζουν στα άκρα!»

Μετά την περιπετειώδη εξόρμηση στο Περού, την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 21:45, ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης αλλάζουν ήπειρο και προσγειώνονται στην Τουρκία, με έναν και μόνο σκοπό… να την κάνουν και αυτή άνω κάτω!

Το ταξίδι ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη, με μία έκπληξη. Το δίδυμο του “World Party” συνοδεύει καθόλη τη διαδρομή ο πατέρας τού Σάκη, ως ειδήμων του Πόντου, που δεν αργεί να ενσωματωθεί στην ομάδα και αμέσως δέχεται μία πρόκληση. Πατέρας και γιος κοντράρονται σε έναν αγώνα παζαρέματος στο Καπαλί Τσαρσί, μία από τις παλαιότερες σκεπαστές αγορές της Πόλης. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξαιρετικό φαγητό αλλά και στάση για  παραδοσιακό τούρκικο καφέ… Τι δείχνει το φλυτζάνι του Σάκη και του Γιώργου;

Την επόμενη μέρα, οι συνοδοιπόροι αναχωρούν για τον Πόντο. Πρώτος προορισμός
η Τραπεζούντα, όπου συναντούν δύο φίλους κι έπειτα περιηγούνται στα κοντινά χωριά, προσπαθώντας να διερευνήσουν τα συναισθήματα των ντόπιων για την Ελλάδα και να καταγράψουν τα ήθη και έθιμά τους. Επισκέπτονται, ακόμα, την Παναγία Σουμελά, το καμάρι του Ποντιακού Ελληνισμού και από εκεί ανηφορίζουν προς την Ίμερα. Το ταξίδι, όμως, παίρνει ασυνήθιστη τροπή και τα γεγονότα που ακολουθούν προκαλούν πρωτόγνωρη συγκίνηση στον Σάκη…».