Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) με επικεφαλής τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Ιωάννη Αμανατίδη, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και με την παρουσία του εκπροσώπου του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης SergeyScheblygin στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας.

 

Η επίσκεψη έγινε προκειμένου να συνεδριάσουν στην πρωτεύουσα της Γεωργίας  οι Επιτροπές Πολιτισμού και Παιδείας της Δ.Σ.Ο. Στην κοινή συνεδρίαση συμμετείχαν βουλευτές από την Γεωργία, Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Ιορδανία, Μολδαβία, Σερβία, Κροατία και από Ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο εισηγητής της Επιτροπής Παιδείας Αθανάσιος Μπούρας.

Θέματα της κοινής συνεδρίασης ήταν ο δεύτερος διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα: «Καταστροφή μνημείων της Χριστιανικής Ανατολής», η συμπλήρωση των υπογραφών της διακήρυξης των Υπουργών Πολιτισμού των κρατών-μελών των οποίων τα κοινοβούλια συμμετέχουν στην Δ.Σ.Ο., η διαμόρφωση του κειμένου διακήρυξης των Υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της Δ.Σ.Ο. καθώς και άλλα θέματα ενδιαφέροντος.

AMANATIDIS.TIFLIDA.2015.DSC 53605

 

Επίσης, οι συμμετέχοντες βουλευτές, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Πατριαρχείο της Γεωργίας όπου είχαν συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία Β΄. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός της δεξίωσης που παρέθεσε ο Πατριάρχης Γεωργίας με τη συμμετοχή της Ιεράς Συνόδου, του Προέδρου της Βουλής της Γεωργίας DavidUsupashvili, πολλών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, πολλών βουλευτών, καθηγητών κ.λπ., αλλά και η υποδοχή η οποία επιφυλάχθηκε στην αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο. στον Καθεδρικό Ναό Αγίας  Τριάδας κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων.

Την Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015, σε συνεργασία με το Κοινοβούλιο της Γεωργίας, η Δ.Σ.Ο. πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα: «Παιδεία και πολιτισμός ως βάση της Ορθόδοξης παράδοσης». Την έναρξη των εργασιών κήρυξε εκ μέρους του Προέδρου του Κοινοβουλίου της Γεωργίας η Α΄ Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου MananaKobakhidze, και μίλησαν βουλευτές,  καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.