Τη μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησε με λιτό τρόπο ο σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου «Μανουήλ Κομνηνός». Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος αναφέρεται:

«Παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε και τις απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης και Ιλίου "Μανουήλ Κομνηνός" τίμησε και φέτος τις 353.000 ψυχές, θύματα του κεμαλικού καθεστώτος, τηρώντας κατά το μέτρο του δυνατού τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής.

PETROYPOLH.ILIO.GENOKTONIA.19.5.20202

Την Τρίτη 19 Μαΐου, ανήμερα της επετείου για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού "έστησε", καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, θεματικό περίπτερο στην πλατεία «Ηρώ» Πετρούπολης με έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου, διανομή έντυπου υλικού και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

PETROYPOLH.ILIO.GENOKTONIA.19.5.20201

Το απόγευμα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση όλων αυτών που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους την περίοδο 1916 - 1923 ενώ όσοι παρευρέθησαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά όλη τη διαδικασία ετοιμασίας και στολισμού του δίσκου των κολλύβων, τον οποίον επιμελήθηκαν τα μέλη του συλλόγου Γιώργος και Γεωργία Κουλαξουζίδη.

PETROYPOLH.ILIO.GENOKTONIA.19.5.20203

Τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων (Σ.ΠΟ.Σ.) Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκπροσώπησε η γραμματέας κα Αναστασία Σαχασανίδου.

PETROYPOLH.ILIO.GENOKTONIA.19.5.20204

Φόρο τιμής απέδωσαν με την παρουσία του ο Δήμαρχος της πόλης Στέφανος - Γαβριήλ Βλάχος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι».