Στις εκδηλώσεις μνήμης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή τιμητικού αγήματος, πήρε μέρος η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών νομού Τρικάλων αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Σε δελτίο τύπου της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών του νομού Τρικάλων, το οποίο υπογράφεται εκ μέρος του διοικητικού συμβουλίου, από τον πρόεδρο Κοσμά Αποστολίδη και την γραμματέα Νόπη Παπαδοπούλου αναφέρονται τα ακόλουθα:

TRIKALA.MIKRASIATES.GENOKTONIA.17.9.20171

«Το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2017 τελέστηκε δοξολογία εις μνήμην των νεκρών της Μικρασιατικής καταστροφής, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

TRIKALA.MIKRASIATES.GENOKTONIA.17.9.20173

Στο πέρας της δοξολογίας, ο θεολόγος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης Ελευθέριος Σαβουλίδης ανέπτυξε ομιλία με θέμα "Οι σύγχρονοι εθνομάρτυτες ως Άγιοι".

TRIKALA.MIKRASIATES.GENOKTONIA.17.9.20172

Εν συνεχεία, τελέστηκε τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από φορείς και συλλόγους της πόλης, στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, στην πλατεία προσφυγικού συνοικισμού. Εκ μέρους της Ευξείνου Λέσχης, στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος του συλλόγου Κοσμάς Αποστολίδης».

TRIKALA.MIKRASIATES.GENOKTONIA.17.9.2017 5