Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου 2024, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία εκπροσώπων και σωματείων της πόλης.

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, υπογράφεται από τον πρόεδρο Γιώργο Βαρυθυμιάδη και την γενική γραμματέα Αθηνά Σωτηριάδου.

POE.D.S.MENEMENH.18.2.2024.IMG 4798 3

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης, παρουσία μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης, της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας και σωματείων της περιοχής.

BARYTHIMIADHS.GIORGOS.MENEMENH.18.2.2024.IMG 4791

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Βαρυθυμιάδης Γεώργιος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Σ.ΠΟ.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης κ. Παύλο Γαλεγαλίδη, την Πρόεδρο του Συλλόγου και Πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του Σ.ΠΟ.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης κα. Μελίνα Αμανατίδου καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου για την πρόθυμη και υποδειγματική φιλοξενία.

POE.D.S.MENEMENH.18.2.2024.IMG 4798 6

Τη συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Παύλος Κεσόγλου, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο αξιόλογο έργο της ομοσπονδίας την οποία και συνεχάρη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου συζητήθηκε ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων Μνήμης της 19ης Μαΐου.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Σ.ΠΟ.Σ. Νοτίου Ελλάδος και Νήσων κ. Χρίστος Δημόπουλος παρουσίασε την ολοκληρωμένη κατασκευή ενημερωτικού περιπτέρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

POE.D.S.MENEMENH.18.2.2024.IMG 4798 5

Η κατασκευή η οποία είναι φορητή και εύκολη στην μεταφορά, θα μπορεί κατόπιν επιθυμίας των συλλόγων να κατασκευασθεί και να τοποθετηθεί σε περιοχές όπου το κοινό θα μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση και ενημέρωση για το θέμα της Διεθνοποίησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού.

Κατά την παρουσίαση του ο κ. Δημόπουλος παραχώρησε δωρεάν στην Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της ομοσπονδίας το ενημερωτικό περίπτερο, για άμεση ενημέρωση των πολιτών το επόμενο διάστημα εν όψει και των εκδηλώσεων Μνήμης.

POE.LABARO.NEO.18.2.2024.IMG 4802

Ακόμη κατά την διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσιάσθηκε η νέα κατασκευή του λαβάρου της Ομοσπονδίας η οποία είναι δωρεά του Προέδρου της Ένωσης Ποντίων Βριλησσίων «Οι Τραντέλληνες» κ. Αναστάσιου Χονδροματίδη.

POE.D.S.MENEMENH.18.2.2024.IMG 4798 1

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποδέχθηκε ομόφωνα τις δωρεές αυτές ευχαριστώντας τους ολόψυχα για την ευγενική χειρονομία.

POE.D.S.MENEMENH.18.2.2024.IMG 4798 4

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, η εκδήλωση για το ποντιακό θέατρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καραπάντσειο» υπό την αιγίδα του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε θέματα της επικαιρότητας ενώ με απόφαση του, η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 σε συνεργασία με τον Σ.ΠΟ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.