Η παρουσίαση του βιβλίου του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, «Ο Μικρόν ο Πρίγκιπας», σε απόδοση στην ποντιακή διάλεκτο από την Άννυ – Ανατολή Καριπίδου, που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2020, με διαδικτυακή παρουσίαση για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.

Σε ανακοίνωσή της η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Λυσαρίδης και η γενική γραμματέας Ανατολή Μεντεσίδου, αναφέρεται: «Προς τα μέλη και τους φίλους της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης. Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ο Μικρόν ο Πρίγκιπας» (απόδοση στην ποντιακή διάλεκτο του γνωστού «παραμυθιού» του Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ), που θα γίνει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ώρα 7 μ.μ..

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

-Καριπίδου Άννυ - Ανατολή, εκπαιδευτικός, επιμελήτρια της απόδοσης του κειμένου στην ποντιακή διάλεκτο: «Παρουσίαση του βιβλίου».

-Καραγιαννίδου Αντωνία, εκπαιδευτικός: «Διδακτικές προσεγγίσεις βασισμένες στο βιβλίο Ο Μικρόν ο Πρίγκιπας».

-Μαχαιρίδου Αναστασία, φιλόλογος, γλωσσολόγος, εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου: «Ποντιακή διάλεκτος: Πλαίσια και γλωσσικές οριοθετήσεις με αφορμή τον Μικρόν τον Πρίγκιπαν».

Ενδιάμεσα, θα γίνει σύνδεση (Βιέννη, μέσω skype) με τον ελληνομαθή Καθηγητή κ. Thede Kahl (Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών), ο οποίος θα αναφερθεί στην έκδοση του βιβλίου και στην απόδοσή του στην ποντιακή διάλεκτο.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Γιώργος Λυσαρίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης.

Συντονιστής της εκδήλωσης ο κ. Κώστας Ανθόπουλος, μέλος Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο Πόντιος καλλιτέχνης Αχιλλέας Βασιλειάδης».

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε κάνοντας «κλικ» στον σύνδεσμο (link): https://youtu.be/iVVsyh9BM9o