Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζει τα ειλικρινή του συγχαρητήρια προς τo Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου "Φάρος Ποντίων" Θεσσαλονίκης για τη σημαντικότατη και πρωτοποριακή δράση που διοργανώνει από τις 23 έως τις 29 Νοεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στη διαδικτυακή εβδομάδα με τίτλο "Δημιουργική Γραφή – Δημιουργική Ανάγνωση Ποντιακού Βιβλίου" η οποία τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την οποία μπορεί να παρακολουθήσει όποιος θέλει, επικοινωνώντας με το Σωματείο στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Συνεχίζοντας την ανεκτίμητη προσφορά του ιδρυτή του σωματείου αείμνηστου Στάθη Ευσταθιάδη στην ανάδειξη και διατήρηση της παράδοσης και του πολιτισμού του Πόντου, η σημερινή διοίκηση προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την πανδημία του κορονοϊού και εκμεταλλευόμενη τις σύγχρονες δυνατότητες της τεχνολογίας, διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική εβδομάδα με τη συμμετοχή αξιόλογων λογοτεχνών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών του ποντιακού θεάτρου.

Δράσεις σαν αυτήν, όπου αναλύονται και προβάλλονται θέματα του ποντιακού πολιτισμού συμβάλλουν αποφασιστικά στη διατήρηση και μεταλαμπάδευσής του στις νεώτερες γενιές.

Και πάλι τα θερμά μας συγχαρητήρια.

Με εκτίμηση για το διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Παύλος Γαλεγαλίδης

Η Γενική Γραμματέας, Στέλλα Γεωργιάδου