Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για τον απρόσμενο χαμό του σπουδαίου εκδότη και ευπατρίδη Αναστάσιου Κυριακίδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, δίνοντας σύντομη και άνιση μάχη με τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Ο Αναστάσιος Κυριακίδης με καταγωγή από το Περίβλεπτο Δράμας, υπήρξε ιδρυτής και σημαίνον στέλεχος του γνωστού σε όλο τον επιστημονικό και ποντιακό χώρο εκδοτικό οίκο των Αδελφών Κυριακίδη, στη Θεσσαλονίκη.

Η προσφορά του στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης αλλά και του πολιτισμού της ιδιαίτερης πατρίδας των προγόνων του, ανεκτίμητη. Εκατοντάδες εκδόσεις ιστορικών και ερευνητικών συγγραμάτων, λογοτεχνικών και μουσικών έργων αποτέλεσαν μέρος της πολυσχιδούς προσφοράς του.

Υπήρξε μέλος πολλών αξιόλογων επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες. Τιμήθηκε από δεκάδες επιστημονικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς φορείς με κορυφαία στιγμή την βράβευση του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο το 2005.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια, στην οικογένεια του εκλιπόντος και τους εύχονται δύναμη και κουράγιο, να αντιμετωπίσουν τον χαμό του δικού τους ανθρώπου.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου