Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου Πόντιου Εκδότη Τάσου Κυριακίδη, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σήμερα το πρωί.

Ο Τάσος Κυριακίδης άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στον εκδοτικό χώρο, καθώς για σχεδόν πέντε δεκαετίες υπηρέτησε με ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση το βιβλίο μέσα από τον ομώνυμο εκδοτικό του οίκο, έχοντας ως στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και τη μεταλαμπάδευση της γνώσης.

Ξεχωριστή ήταν και η αγάπη με την οποία περιέβαλε κάθε εκδοτική προσπάθεια που αφορούσε στον Πόντο και την Μ. Ασία, με τα αμέτρητα έργα που στήριξε να αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Το 2005 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Άρχοντος Καστρινσίου του Οικουμενικού́ Πατριαρχείου «για την μεγάλη προσφορά́ του εις τα γράμματα και τας επιστήμας, ιδία δε εις την διερεύνησιν της ιστορίας της ιδιαιτέρας των προγονών του πατρίδος και δια τας πολυτίμους υπηρεσίας τας οποίας φιλευσεβώς και φιλογενώς προσέφερε εις το καθ’ ημάς Οικουμενικόν Πατριαρχείον..».

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ.

Η Πρόεδρος, Χριστίνα Σαχινίδου

Ο Γενικός Γραμματέας, Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης 

Περισσότερα για τον αιφνίδιο θάνατο του Τάσου Κυριακίδη, διαβάστε στο ακόλουθο Link