Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για μία ακόμη φορά στέκεται ενεργά αλληλέγγυα στο πλευρό της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος και συμπαρίσταται στον ηρωικό αγώνα του Αρμενικού λαού απέναντι στους τουρκοαζέρους εισβολείς.

Ο αγώνας είναι κοινός, γιατί κοινός είναι και ο εχθρός. Η φασιστική ιδεολογία που βρήκε πρόσφορο έδαφος στην πολιτική εθνικής εξόντωσης των Οθωμανών και στη συνέχεια των Νεότουρκων, οδήγησε στην Γενοκτονία των χριστιανικών λαών στη Μικρά Ασία. Η ίδια ιδεολογία, εκπορευόμενη από τους ίδιους σκοτεινούς κύκλους, απειλεί σήμερα απροκάλυπτα τον λαό του Αρτσάχ.

Η χλιαρή, υποτονική, σχεδόν φοβική αντίδραση της «δημοκρατικής Ευρώπης» ρίχνει όλο το βάρος της αντίστασης στους ώμους του Αρμενικού λαού. Οι οικονομικές δοσοληψίες και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, υπερισχύουν και πάλι έναντι της λογικής, της ηθικής, του δικαίου και των ανθρώπινων αξιών. Ο τουρκικός επεκτατισμός ενισχύει απροκάλυπτα το φερέφωνο του Ερντογάν στο Αζερμπαϊτζάν πρόεδρο Αλίγεφ, στις επιθετικές του ενέργειες εναντίον της Δημοκρατίας του Αρτσάχ. Ο φιλειρηνικός Αρμενικός λαός δέχεται τα χτυπήματα από το γιαταγάνι του σουλτανίσκου και των υποτακτικών του. Μετρά ήδη αρκετά αθώα θύματα ανάμεσα στους αμάχους, αγαπημένο, εύκολο και ακίνδυνο στόχο των εισβολέων.

Ο ποντιακός και γενικότερα ο προσφυγικός ελληνισμός δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχος στο ίδιο έργο θεατής. Συμπαρίσταται ενεργά και αποφασιστικά στον δίκαιο αγώνα, τασσόμενος στο πλευρό των μαχόμενων αδελφών Αρμενίων. Δεν ξεχνάμε τη φρίκη της Γενοκτονίας που υποστήκαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους θηριώδεις θύτες που οδήγησαν στον αφανισμό εκατομμύρια χριστιανούς στην Ανατολή και δημιούργησαν άλλες τόσες ταλαιπωρημένες ψυχές, πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καλεί τον δημοκρατικό λαό της Αθήνας, τους Πόντιους, Μικρασιάτες, Αρμένιους και Ασσύριους απογόνους των γενοκτονημένων λαών μας, στην συγκέντρωση και πορεία προς την τουρκική πρεσβεία για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Αρτσάχ, που διοργανώνει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος.

Την Τετάρτη στις 6.30 μ.μ στο Σύνταγμα.

Θα είμαστε όλοι εκεί.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας, Αθηνά Σωτηριάδου