Την ακύρωση του πανελλαδικού φεστιβάλ ποντιακών χορών λόγω της πανδημίας του Κορωναϊού, ανακοίνωσε επισήμως η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), ενώ ταυτόχρονα καλεί τα σωματεία να τηρήσουν υπεύθυνη στάση για την προστασία των μελών τους.

Επίσης ζητά από τις διοικήσεις των ποντιακών σωματείων να μεριμνήσουν για την έγκαιρη και έγκυρη εγγραφή τους στο μητρώο, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα σε μελλοντικές επιχορηγήσεις.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Βαρυθυμιάδης και η γενική γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου, αναφέρει: «Με αφορμή την έναρξη της νέας περιόδου 2020 - 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εύχεται σε όλες και όλους καλή δύναμη, κουράγιο και επιμονή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας.

Με τις εξελίξεις στον τομέα της υγειονομικής κρίσης να διαδέχονται η μία την άλλη και τη συνολική εικόνα να χειροτερεύει, η Ομοσπονδία μας συνιστά ψυχραιμία και υπομονή όσον αφορά τη λειτουργία των συλλόγων μας. Καλεί όλα τα σωματεία-μέλη να τηρήσουν με υπευθυνότητα τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών και συνιστά οι σύλλογοι να παραμείνουν κλειστοί σε αναμονή των εξαγγελιών της κυβέρνησης στις 5 Οκτωβρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε. αποφάσισε την ακύρωση τέλεσης του Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών για φέτος, κρίνοντας ότι είναι πρακτικά αδύνατον να τηρηθούν οι απαιτούμενοι περιορισμοί σε έναν θεσμό, όπου παραδοσιακά μετέχουν 2.000 χορευτές σ' ένα κατάμεστο κλειστό στάδιο.

Τέλος, εφιστούμε ιδιαιτέρως την προσοχή στις διοικήσεις των σωματείων-μελών μας, σε συνεργασία με τον λογιστή του συλλόγου τους, να μεριμνήσουν για την έγκαιρη και έγκυρη εγγραφή τους στο μητρώο, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα σε μελλοντικές επιχορηγήσεις».