Με μελωδίες των αλησμόνητων πατρίδων της Ανατολής, της Μικρασίας και του Πόντου, είχαν το ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, τα μέλη του Μουσικού Εργαστηρίου του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» το πρωί της Τετάρτης 20 Μαΐου 2020.

Η λιγόλεπτη συναυλία με οργανικά κομμάτια που πραγματοποίησε στο προαύλιο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ήταν ένα μικρό ευχαριστώ σε όλους αυτούς που μπήκαν από πολύ νωρίς στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας του Κορωναϊού.

AKRITES.STAYBROYPOLHS.AXEPA.POYLATSAKLHS.20.5.20203

Η μικρή αυτή μουσική παράσταση ήταν ιδέα του υπευθύνου του Μουσικού Εργαστηρίου των Ακριτών-μουσικό Γιώργου Πουλαντσακλή και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων ΑΧΕΠΑ «Πεδάνιος Διοσκουρίδης» και το Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, που αγκάλιασαν με θέρμη, την πρωτοβουλία αυτή.

AKRITES.STAYBROYPOLHS.AXEPA.POYLATSAKLHS.20.5.20204

Οι μικροί και οι μεγάλοι καλλιτέχνες του εργαστηρίου, ταξίδεψαν μουσικά τους παρευρισκόμενους στη γη του Πόντου και της Μικρασίας, χαρίζοντας στους εργαζομένους του νοσοκομείου λίγες στιγμές χαλάρωσης. Το χειροκρότημα των εργαζομένων ήταν θερμό και παρατεταμένο, καθώς δεκάδες από το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου βρέθηκαν για ακούσουν την μουσική συναυλία. Από την πλευρά των εργαζομένων του νοσοκομείου ο Βασίλειος Αναστασιάδης προσέφερε μία ανθοδέσμη στον μουσικό υπεύθυνο του εργαστηρίου Γιώργο Πουλαντσακλή.

AKRITES.STAYBROYPOLHS.AXEPA.POYLATSAKLHS.20.5.20202

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ανέφερε πως η συναυλία έχει συμβολικό χαρακτήρα εκ μέρους της κοινωνίας σε όλους όσους προσπάθησαν αυτήν την περίοδο να κρατήσουν ζωντανό το δημόσιο σύστημα υγεία. Ακολούθως παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στον διοικητή του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων ΑΧΕΠΑ «Πεδάνιος Διοσκουρίδης Βασίλη Αναστασιάδη.

AKRITES.STAYBROYPOLHS.AXEPA.POYLATSAKLHS.20.5.20206

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ», ευχαριστεί τη διοίκηση του Νοσοκομείου και προσωπικά τον διοικητή Παναγιώτη Παντελιάδη, τον Σύλλογο Ποντίων ΑΧΕΠΑ "Πεδάνιος Διοσκουρίδης" και τον πρόεδρο του Βασίλη Αναστασιάδη καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, για την βοήθεια, την στήριξη και την υπέροχη φιλοξενία. Ελπίζουμε ότι η μικρή αυτή μουσική παρέμβαση να έδωσε δύναμη σε όλους τους εργαζομένους του Νοσοκομείου ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται προς όφελος των συνανθρώπων μας».

AKRITES.AXEPA.STABROYPOLHS.20.5.2020

Ο Γιώργος Πουλαντσακλής, από την πλευρά του ευχαρίστησε τη «διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και τον πρόεδρο του συλλόγου Βασίλη Αναστασιάδη, για τη ζεστή φιλοξενία. Το τμήμα του μουσικού εργαστηρίου του συλλόγου, έχοντας ως κύριο μέλημα τη διατήρηση, διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς έχει την υποχρέωση να αφουγκράζεται την καθημερινότητα της κοινωνίας και να βοηθά μουσικά, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας σε όλους τους συνανθρώπου μας. Ευχαριστώ τους μαθητές του εργαστηρίου και τους μουσικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μου και προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να ολοκληρώσουμε αυτήν την συναυλία».

AKRITES.STAYBROYPOLHS.AXEPA.POYLATSAKLHS.20.5.20205

Στο τέλος της εκδήλωσης η εταιρία «Χούτος» προσέφερε εδέσματα προς τους εργαζομένους του ΑΧΕΠΑ και στους συμμετέχοντες στην συναυλία.